Νέο επεισόδιο στη «βεντέτα» Ιταλίας-Γαλλίας

Νέο επεισόδιο στη «βεντέτα» Ιταλίας-Γαλλίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νέος γύρος στην κόντρα Ιταλίας και Γαλλίας, που χρονολογείται από τον τελικό του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρχίζει απόψε. Το ντέρμπι του δεύτερου ομίλου (21.45, ΣΚΑΪ) δεσπόζει ανάμεσα στις σημερινές αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα κρίνει πολλά για το μέλλον και των δύο (θυμίζουμε στη Γαλλία οι «τρικολόρ» είχαν νικήσει με 3-1).

«Ο θόρυβος γύρω από το παιχνίδι δε με εκπλήσσει καθόλου. Η μνήμη της 9ης Ιουλίου του 2006 είναι μέσα σε όλους μας», είπε ο Ιταλός επιθετικός Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Στην Ιταλία το κλίμα φορτίστηκε έντονα τόσο από τον ισχυρισμό του Γάλλου προπονητή Ραϊμόν Ντομενέκ, ότι οι Ιταλοί είχαν στήσει αγώνα του 1999 διά του οποίου αποκλείστηκε η ολυμπιακή ομάδα της Γαλλίας, με τεχνικό τον ίδιο, όσο και από τη δήλωση του Γάλλου μέσου Λασανά Ντιαρά ότι οι «Ατζούρι» είναι «προκλητικοί».

Από την εξέδρα

Συνέπεια της δήλωσης του κ. Ντομενέκ είναι ότι ο ίδιος θα δει το παιχνίδι στο Σαν Σίρο του Μιλάνου από την εξέδρα απόψε και θα προσπαθεί να επικοινωνήσει διά της τεχνολογίας με τον γαλλικό πάγκο. «Θα έστελνα γραπτά μηνύματα από το κινητό, αλλά δεν ξέρω να το κάνω», είπε, προσθέτοντας ότι θα προτιμήσει την τηλεπάθεια!

Η πέτρα του σκανδάλου του τελικού στο Μουντιάλ, ο Μάρκο Ματεράτσι, θα απουσιάσει απόψε λόγω τραυματισμού, όπως και ο Λούκα Τόνι. Με δεδομένη την αποχώρηση του Αλεσάντρο Νέστα, ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι ίσως έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Αναμένεται ότι βασικός πλάι στον Φάμπιο Καναβάρο θα είναι είτε ο Αντρέα Μπαρτζάλι είτε ο Κρίστιαν Πανούτσι. Στην επίθεση λογικά θα προτιμηθούν οι Ντελ Πιέρο και Φίλιπο Ιντζάγκι.

Ανρί vs Πλατινί

Από την άλλη πλευρά, ο Τιερί Ανρί θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί που είχε πετύχει 40 τέρματα με τη φανέλα των «Μπλε». Παρτενέρ του στην επίθεση θα έχει πιθανότατα τον Σίντνι Γκοβού. Απών ίσως να είναι ο βασικός μοχλός της Γαλλίας, ο Πατρίκ Βιεϊρά, λόγω τραυματισμού στον μηρό, με αντικαταστάτη τον Ζερεμί Τουλαλάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή