Νέος κύκλος αντιπαράθεσης στην ΑΕΚ για το γήπεδο

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης στην ΑΕΚ για το γήπεδο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός όλων όσοι περίμεναν ότι θα γίνει κάποια στιγμή διάλογος επί της ουσίας για το πού θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και έμαθαν ξαφνικά ότι η ΠΑΕ κατέληξε οριστικά στην έκταση που παραχωρεί ο ΟΔΔΥ στα Α. Λιόσια, προκάλεσε ανάλογες αντιδράσεις. Είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι θετικοί στον «ξεριζωμό» της ΑΕΚ από την ιστορική της έδρα στη Ν. Φιλαδέλφεια και υποστηρίζουν ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, είναι εφικτό να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στο υπάρχον, ιδιόκτητο, οικόπεδο. Υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, όπως αυτές των οργανωμένων που παραμένουν κάθετα αρνητικοί στην ιδέα της μετακόμισης, ή της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο πρόεδρος της οποίας, Ανδρέας Ανατολιωτάκης, έκανε προσωπική και πολύ σφοδρή επίθεση κατά του Ντέμη Νικολαΐδη, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει απαντήσει, διαμηνύει όμως σε όλους ότι η απόφαση έχει παρθεί, είναι οριστική και το ποτάμι δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω, όσο θερμές αντιδράσεις κι αν προκύψουν. Οι ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται για μετά τις εκλογές. Θα συσταθούν δύο ομάδες εργασίας για να «τρέξουν» όλα τα θέματα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, αφού πρώτα φυσικά προκύψει οριστική συμφωνία για τους πάσης μορφής όρους με τους οποίους θα κατασκευαστεί το έργο. Πολύ σημαντική κίνηση είναι να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη της έκτασης στο σχέδιο πόλης, τη χωροθέτηση και την αύξηση του υπάρχοντος συντελεστή δόμησης. Σημείο κλειδί είναι η ανεύρεση χρηματοδότη και ήδη υπάρχουν 2-3 μεγάλοι όμιλοι του εξωτερικού που έχουν δείξει ενδιαφέρον. Ο ανάδοχος θα προκύψει μετά από διεθνή διαγωνισμό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 80 εκατ. θα αφορούν το γήπεδο και τα υπόλοιπα το εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο, όπως και τα έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα έργα (το νωρίτερο στις αρχές του 2009), χρειάζονται άλλοι 18 με 24 μήνες για την ολοκλήρωσή τους. Ο ανάδοχος θα έχει τη μερίδα του λέοντος στα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση, αλλά η ΑΕΚ θα έχει την αποκλειστική χρήση και διαχείριση του γηπέδου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πολύ πιθανά 99 χρόνων.

– Σημαντικό τεστ για τους παίκτες και την ομάδα θεωρεί ο Σέρα Φερέρ το αυριανό τουρνουά που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ και της Λάρισας. Οι αγώνες θα είναι 45 λεπτών και ο σκοπός ιερός. Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και δεν θα ισχύσουν φυσικά τα διαρκείας. Πρόσθετο κίνητρο για τους οπαδούς της ΑΕΚ, είναι ότι θα δουν για πρώτη φορά τον Μπλάνκο και τον Μανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή