ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ο Ντέμης Νικολαΐδης ήξερε να επωφελείται και από τη… μισή ευκαιρία για να πετύχει γκολ. Εχει φαίνεται στο DNA του αυτό το χάρισμα. Να μην αφήνει καμία να πάει χαμένη. Το απέδειξε άλλη μία φορά στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ. Επί δύο χρόνια τριγυρνούσε έξω από τα γραφεία των υπουργών. Οπως ακριβώς και έξω από τις αντίπαλες περιοχές. «Εψηνε» τη φάση και περίμενε.

ΟΤΑΝ όλοι έβλεπαν την ομάδα του ξεγραμμένη, εκείνος καιροφυλακτούσε. Είχε την υπομονή να περιμένει. Ηξερε πως κάποια στιγμή θα του ερχόταν η μπάλα. Και όπως ακριβώς όταν την έβρισκε την έστελνε στα δίχτυα, έτσι ακριβώς γνώριζε πως θα έρθει η κατάλληλη εποχή που η Πολιτεία θα έβαζε την υπογραφή της για να κατασκευάσει το γήπεδο η ΑΕΚ. Οχι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ΠΑΕ θα ήταν δέσμια της ερασιτεχνικής, αλλά σε μία άλλη περιοχή, στην οποία αφεντικό θα ήταν μόνο η εταιρεία.

ΤΕΛΙΚΑ ο Ντέμης δεν πέτυχε μόνο ένα γκολ. Αν ήταν μπασκετμπολίστας θα λέγαμε πως το σουτ ήταν τριών πόντων. Κι αν όλα βαδίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό, τότε σε τρία με τέσσερα χρόνια ο χώρος του ΟΔΔΥ στα Ανω Λιόσια θ’ αλλάξει μορφή. Μέσα στη γενική ανάπτυξη της περιοχής, θα δεσπόζει η φωλιά του «Δικεφάλου».

ΤΟ ΘΕΜΑ, λοιπόν, από τώρα και στο εξής είναι να αξιοποιηθεί το «γκολ» του Ντέμη. Να μη κάτσει πίσω όλη η υπόλοιπη ομάδα για να διατηρήσει αυτό το σκορ, αλλά να συνεχίσει να επιτίθεται. Διότι αν συμβεί το πρώτο, τότε κανείς δεν εγγυάται πως θα πάρει τελικά τη νίκη. Αμέτρητες φορές και αμέτρητες ομάδες προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά τελικά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα. Είτε γιατί δεν πρόσεξαν στη συνέχεια είτε, γιατί, όταν πέτυχαν το τέρμα, ο αντίπαλος τους είχε το μυαλό του αλλού.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του μνημονίου με την Κυβέρνηση είναι το πρώτο βήμα. Και όσο κι αν λέμε πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως το νερό μπήκε στο αυλάκι. Θα προκύψουν πολλά διαδικαστικά προβλήματα στη συνέχεια και θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. Αυτήν την εποχή όλα φαίνονται απλά και στα λόγια εύκολα. Ηδη κάποιοι άρχισαν να… μουρμουράνε και να αναρωτιούνται πώς το Κράτος θα κτίσει ένα γήπεδο για μία ανώνυμη εταιρεία.

ΔΕΝ μπορούμε να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία, διότι ακόμα δεν είναι γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Οποιες όμως κι αν είναι αυτές, πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξουν «παραθυράκια» από όπου θα «πετάξουν» τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών. Σίγουρα η Πολιτεία βοηθάει την ΑΕΚ. Αυτή όμως η βοήθεια δεν θα πρέπει να ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τη «λογική» πως η ΠΑΕ είναι ένας αθλητικός φορέας, που πέρα από το κέρδος που επιδιώκει, προσφέρει ποικιλοτρόπως στην κοινωνία.

ΟΣΟ για τον χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, ας μην ξεχάσει κανείς πως εκεί «φυτεύτηκαν» και «άνθησαν» τα όνειρά των προσφύγων από τις απέναντι ακτές του Αιγαίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή