ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νότα αισιοδοξίας στα βόρεια

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στις δύο δημοφιλέστερες ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να φτάσουν στο σημείο να παίζουν πιο ενεργό ρόλο σε επίπεδο κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως τις είχαμε συνηθίσει πριν από πολλά – πολλά χρόνια. Την αρχική απογοήτευση, που ήταν λογικό να προκαλέσει η απόλυση του Ολίβα και του Παράσχου στην πρώτη κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος, τη διαδέχθηκε η επιλογή δύο έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών και αυτό δεν μπορεί παρά να δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Αρη και ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο αλλάζουν τα δεδομένα και η παρουσία τους υπόσχεται στους οπαδούς, αν μη τι άλλο καλύτερη οργάνωση και διαφορετική νοοτροπία. Για να πετύχουν, χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου και (κυρίως) διοικητική σταθερότητα, η οποία είναι απαραίτητη για να αλλάξουν και τα οικονομικά δεδομένα. Οι δύο ομάδες στηρίζονται ακόμα σε πήλινα πόδια και θα χρειαστεί αγώνας για να μπουν σε σταθερή πορεία πλεύσης. Χρ. Κ.

Σωματοφύλακες

Με πρωτοφανη, για το ελληνικό βόλεϊ πάθος αγωνίζεται η εθνική ομάδα των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας. Οι παίκτες παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Εχουν όλοι ως προσωπικό στοίχημα να πάνε καλά σ’ αυτή τη διοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο αυτό που τους είπε ο αρχηγός Μάριος Γκιούρδας μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού με την Ολλανδία: «Αυτό που κάναμε σήμερα ήταν πολύ μεγάλο». Σπυρ. Σπαν.

Ελληνικό φιλότιμο

Πανω στο φιλοτιμο της… παλιάς σειράς αλλά και των νέων παικτών του ελληνικού βόλεϊ «χτίστηκε» η ομάδα που αγωνίζεται αυτές τις μέρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Ρωσίας. Ολοι οι παίκτες βρίσκονται στο γήπεδο επειδή το θέλουν και αποφάσισαν να πάρουν μέρος στους αγώνες με στόχο να αποδείξουν ότι το ελληνικό βόλεϊ δεν έχει σβηστεί από τον παγκόσμιο χάρτη, όπως νομίζουν πολλοί. Αγωνίζονται χωρίς να πληρώνονται, ενώ για το καλό της αμάδας μας είναι ικανοί να βάλουν ακόμα και από την τσέπη τους. Κάθε επιτυχία, κάθε σετ, ακόμα και κάθε πόντος που κερδίζουν έχουν ξεχωριστή σημασία

Οι… κατάσκοποι

Η ελληνικη ρήση «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» φαίνεται ότι είναι… διεθνής. Οι Ρωσία, Ιταλία και Πολωνία, που αγωνίζονται στον όμιλο της Μόσχας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του βόλεϊ, έχουν στείλει στατιστικολόγους στην Αγία Πετρούπολη για να κατασκοπεύσουν τους πιθανούς τους αντιπάλους. Δεν είναι τυχαίο που και οι τρεις χώρες διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Σπυρ. Σπαν.

Περιζήτητος

Το μελλοντικο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ, ο Κώστας Κουφός, πρόσφατα αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόταση από ελληνική ομάδα, χωρίς να την κατονομάσει, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Α1. Τα ποσά που έπεσαν στο τραπέζι για τον 18χρονο σέντερ ήταν αστρονομικά, με τη λογική να «λέει» ότι ή ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός έκαναν την πρόταση. Πάντως, ο τεχνικός των «πρασίνων», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατά καιρούς έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Κουφό, αλλά οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, ήταν εκείνοι που έψαξαν περισσότερο την περίπτωσή του. Σ. Δ.

Πολυδάπανο άθλημα

ΠΕΡΙ τις 35.000 ευρώ κοστίζει μια καλή οκτάκωπος. Με τόσα χρήματα αγοράζεις μια καλή γκαρσονιέρα…Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή