Η τύχη και οι… άλλοι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Υπερέβαλαν εαυτόν αλλά δεν έφτανε. Η εθνική ομάδα βόλεϊ, δεν κατάφερε να προκριθεί στους «12» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση. Η εύκολη νίκη των Ολλανδών επί των Γερμανών με 3-0 (τόσο εύκολη που αφήνει υπόνοιες) σε συνδυασμό με την ήττα της Ελλάδος από τη Σερβία με 1-3 άφησαν εκτός δεύτερης φάσης τους διεθνείς μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν με πάθος και ομαδικότητα σε όλες τις αναμετρήσεις. Ακόμη και όταν έχασαν με 0-3 από τη Γερμανία, η οποία είχε νικήσει 3-1 τους Σέρβους. Οι πολλές ελλείψεις, λόγω τραυματισμών και οι ελάχιστες διαθέσιμες αλλαγές που είχε στη διάθεσή του ο προπονητής, Αλέκος Λεώνης δεν επέτρεψαν στην ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

«Η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και θέλω να πιστεύω ότι θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πριν από 2-3 χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Εμείς, ως μέλη της εθνικής θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτό είμαστε η μοναδική εθνική ομάδα που οι αθλητές της δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος. Ξέραμε όλοι τον λόγο που ήμασταν εδώ και δουλέψαμε για αυτόν μέχρι το τέλος», λέει ο αρχηγός, Μάριος Γκιούρδας.

Η εθνική επιστρέφει έπειτα από την απρόσμενη νίκη των Ολλανδών, που είχαν χάσει από την εθνική μας, επί των Γερμανών. «Δεν το περιμέναμε λόγω της εικόνας που έδειξαν οι Γερμανοί στα δύο πρώτα παιχνίδια. Την ήττα μπορώ να την καταλάβω, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω την ευκολία της. Το 3-0 μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Θα υιοθετήσω τη δήλωση του προπονητή μας, που είπε ότι θύμιζε φεστιβάλ Γιουροβίζιον», τονίζει ο Γκιούρδας, που υπογραμμίζει και όσα κέρδισε η ομάδα από τη διοργάνωση:

«Το σημαντικό ήταν ότι η ομάδα δούλεψε σκληρά από τον Ιούλιο, στην προετοιμασία, μέχρι και προχθές που τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Κάναμε το καλύτερο δυνατόν για να παρουσιαστεί. Υπάρχει πικρία που δεν συνεχίζουμε και ειδικά με τον τρόπο που έγινε αυτό. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση και τον τρόπο που η ομάδα παρουσιάστηκε σε αυτό το ευρωπαϊκό. Το βέβαιο είναι ότι άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά στον αθλητισμό χρειάζεται και η τύχη, που δυστυχώς δεν είχαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή