Η… λογική μάς θέλει να προκρινόμαστε τρίτοι

Η… λογική μάς θέλει να προκρινόμαστε τρίτοι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να αποκλειστεί η εθνική μας από τη φάση των «8» του ευρωμπάσκετ πρέπει να… γυρίσει το σύμπαν ανάποδα, καθώς το πιθανότερο σενάριο θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τρίτη θέση του Ε΄ ομίλου. Μία θέση η οποία στους προημιτελικούς θα μας φέρει απέναντι στους Σλοβένους ή τους Γάλλους. Αυτό μπορεί να συμβεί με νίκη της Ελλάδας σήμερα απέναντι στους Πορτογάλους, νίκη της Ρωσίας επί των Κροατών και ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Ισπανίας με το Ισραήλ. Οπως, επίσης, με νίκη της Ελλάδας, των Κροατών με διαφορά μεγαλύτερη των 14 πόντων και των Ισπανών. Αλλο ένα σενάριο που «βγάζει» την εθνική μας τρίτη, είναι αυτό που θέλει την Ελλάδα να χάνει από τους Πορτογάλους μέχρι 12 πόντους, τους Ρώσους να νικάνε τους Κροάτες και οι Ισπανοί τους Ισραηλινούς.

Την τέταρτη θέση του ομίλου (πιθανότατα θα μας φέρει αντιμέτωπους με τους Λιθουανούς) η εθνική μας μπορεί να την καταλάβει, ακόμα σε περίπτωση που νικήσει σήμερα. Αυτό θα συμβεί, αν οι Κροάτες επικρατήσουν των Ρώσων με διαφορά όχι μεγαλύτερη των 13 πόντους και οι Ισπανοί κερδίσουν την ομάδα του Σβι Σερφ. Επίσης, νίκη της Ελλάδας, της Κροατίας και του Ισραήλ θα φέρει την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στην 4η θέση.

Υπάρχουν, όμως, και δύο σενάρια που «πετάνε» την εθνική μας εκτός Ευρωμπάσκετ. Το πρώτο θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα ηττηθεί με διαφορά άνω των 13 πόντων από τους Πορτογάλους και οι Ρωσία και Ισπανία επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει ήττα της Ελλάδας με οποιοδήποτε σκορ και νίκη των Κροατών επί των Ρώσων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι Ισπανία-Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή