Το άστρο Ρεχάγκελ πάντα μας οδηγεί…

Το άστρο Ρεχάγκελ πάντα μας οδηγεί…

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι την ηθελε η Τουρκία εκείνη τη νίκη επί της Εθνικής μας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης»… Από τότε δεν έχει δει άσπρη μέρα. Φαίνεται πως όποια ομάδα κερδίζει μέσα στο φαληρικό γήπεδο, την παίρνει η κάτω βόλτα. Και ο Παναθηναϊκός από τότε που νίκησε τον Ολυμπιακό, δεν έχει σταυρώσει τρίποντο. Εντός και εκτός έδρας. Κι αν για τους «πράσινους» οι μισοί οπαδοί πανηγυρίζουν και οι άλλοι μισοί «κλαίνε», για τις γκέλες των Τούρκων γιορτάζουν όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι. Οι πλέον αισιόδοξοι δε, κλείνουν ήδη τα εισιτήρια για Αυστρία και Ελβετία.

ΚΑΙ γιατί όχι. Η ομάδα μας, πρωταθλήτρια Ευρώπης, μπορεί να θεωρείται ήδη μία από τις φιναλίστ του EURO 2008 και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το στέμμα της το καλοκαίρι. Αρκεί μία ισοπαλία την Τετάρτη στη Νορβηγία ή τον Οκτώβριο στην Κωνσταντινούπολη και παίρνει την πρόκριση. Αρκεί να κερδίσει τα τρία παιχνίδια με τους αδιάφορους. Τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη και τη Μάλτα εντός και την τελευταία αγωνιστική την Ουγγαρία εκτός. Αλλά ακόμα κι αν δεν έρθουν έτσι φυσιολογικά τα αποτελέσματα για την ομάδα μας και κάπου στραβοπατήσει, κάποιος από τους δύο διεκδικητές της πρόκρισης, Νορβηγία ή Τουρκία θα κάνουν και κάποια άλλη γκέλα.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ο Οτο Ρεχάγκελ, μετά την αποτυχία του να οδηγήσει την εθνική μας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, επιστρέφει στις επιτυχίες. Και είναι επιτυχία αυτή η πρόκριση, αφού όλοι ανεξαιρέτως, είχαμε πέσει να τον «φάμε» μετά την τεσσάρα από τους Τούρκους. Αλήθεια, πόσοι πιστεύαμε πως θα μπορούσε να ορθοποδήσει η ομάδα μας έπειτα από εκείνη τη… σφαλιάρα;

ΦΥΣΙΚΑ, η… ανάστασή της δεν ήρθε μόνο από τη δική της προσπάθεια. Μας έκαναν απίστευτα δώρα οι Νορβηγοί και οι Τούρκοι. Ειδικά οι δεύτεροι. Αρκεί τώρα να μη φανούμε εμείς τόσο γενναιόδωροι και τα πετάξουμε. Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται και τίποτα άλλο.

ΜΕ την εξελιξη αυτή, είναι λογικό πλέον ο Ρεχάγκελ να ακολουθήσει τη γνώριμη παλιά καλή συνταγή. Αμυντική τακτική για το «μηδέν» στην άμυνα και ό,τι βγει στην επίθεση καλοδεχούμενο. Και θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχουμε απαίτηση από την ομάδα μας να προσφέρει και λίγο θέαμα. Θα πείτε, πότε πρόσφερε, αλλά τώρα είναι αλλιώς.

ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ, όμως, από τώρα, αν την αύριο πάρουμε τον βαθμό στη Νορβηγία, τότε είναι απαραίτητο ο Ρεχάγκελ ν’ αρχίσει να βλέπει και λίγο το… δάσος. Να προβληματιστεί, τι μπορεί να κάνει και να δώσει και λίγο νέο αέρα στα πνευμόνια της εθνικής. Εχει αρκετά παιχνίδια, επίσημα και φιλικά που θα μπορέσει να πειραματιστεί και με κάποιους νέους παίκτες και να προσπαθήσει να εμπεδώσει ένα πιο επιθετικό ταπεραμέντο στην εθνική.

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, και το έχουμε σημειώσει πρόσφατα, πως είναι δύσκολο να βρει τους κατάλληλους παίκτες, αφού οι ομάδες μας δεν φροντίζουν γι’ αυτό. Αλλά πρέπει να προσπαθήσει. Να δουλέψει, να παρακολουθήσει παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κάπου, επιτέλους, θα υπάρχουν δύο – τρεις που αξίζουν να φορέσουν τη «γαλανόλευκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή