Τουρκία και Βοσνία μάς… έστρωσαν τον δρόμο

Τουρκία και Βοσνία μάς… έστρωσαν τον δρόμο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο αυριανός αγώνας της Εθνικής μας με τη Νορβηγία στο Οσλο. Κοιτάζοντας το υπόλοιπο πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαίκού πρωταθλήματος του 2008, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως χρήσιμο θα είναι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αποφύγει την ήττα. Εστω και ο βαθμός της ισοπαλίας μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι στον δρόμο προς τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, όπου του χρόνου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας θέλουν όσο τίποτε άλλο να βρεθούν εκεί για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός και το γόητρο μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά.

Να σημειωθεί πως δεν θα πρέπει να έχουμε… παράπονα από τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας το Σάββατο.

«Ναυάγιο» στη Μάλτα

Η Τουρκία έπεσε θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από τη Μάλτα, ενώ η Βοσνία που ήλπιζε να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης, ηττήθηκε απ’ την Ουγγαρία με 1-0 στη Βουδαπέστη και συνεχίζει στη διοργάνωση με… πεσμένα τα φτερά της. Η μόνη από τους βασικούς αντιπάλους της Εθνικής μας για την πρόκριση που νίκησε το Σάββατο ήταν η Νορβηγία. Εστω και δύσκολα (και με πολύ άγχος συνάμα) επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μολδαβίας με 1-0 και ακολουθεί στη βαθμολογία την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον αγώνα στο Οσλο η Εθνική μας θα υποδεχθεί τη Βοσνία στις 13 Οκτωβρίου, ενώ τέσσερις ημέρες μετά θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία. Στις 17 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί τη Μάλτα και στις 21/11 θα παίξει στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στον 3ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εφ’ όσον η ελληνική ομάδα πάρει δύο τρίποντα στο «Καραϊσκάκη» και τέσσερις βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια (συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας με τη Νορβηγία) τότε πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο που οδηγεί στην τελική φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή