«Εξωπραγματικός» ο Α. Πάουελ (9.74)!

«Εξωπραγματικός» ο Α. Πάουελ (9.74)!

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο το υψόμετρο των 405 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας (όχι μεγάλο, αλλά κάτι βοηθάει κι αυτό), λίγο ο ευνοϊκός άνεμος (1,70 μ. ανά δευτερόλπτο), λίγο η κλάση του Ασάφα Πάουελ, να ένας χρόνος εξωπραγματικός στα 100 μ.: 9.74. Στο μίτινγκ του Ριέτι (Ιταλία), ο Τζαμαϊκανός συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ (9.77), που πέτυχε το 2005 στα «Τσικλητήρεια» και ισοφάρισε δις πέρυσι. Απόλυτα ικανοποιημένος, όμως, δεν έμεινε.

«Απέδειξα στον κόσμο ότι ο Ασάφα επανήλθε. Ετρεξα εύκολα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έκανα μερικά λάθη, αλλά σήμερα αγωνίσθηκα όσο φυσιολογικά πρέπει. Σήμερα θα μπορούσα να έχω τρέξει κάτω από 9.70. Θα ήθελα να κάνω 9.68. Οταν πέρυσι έκανα δύο φορές 9.77, σκεπτόμουν πως μπορούσα να τρέξω γρηγορότερα. Αν στον τελικό σήμερα είχα καλύτερο αέρα (σ.σ.: στον τελικό πέτυχε 9.78), θα είχα τρέξει γρηγορότερα. Μετά την Οσάκα δούλεψα πολύ. Εμαθα ξανά να τρέχω από την αρχή και να είμαι περισσότερο χαλαρός. Εχω ιδιαίτερη σχέση με την Ιταλία, αφού εδώ κάνω καλοκαιρινή προετοιμασία», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή