«Καμπανάκι» για Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία

«Καμπανάκι» για Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχίες σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία προξένησαν οι ισοπαλίες στις οποίες έμειναν οι εθνικές τους ομάδες στην αγωνιστική του περασμένου Σαββάτου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ισοπαλία των Ιταλών στο Μιλάνο με τη Γαλλία έριξε τους πρωταθλητές κόσμου στην τρίτη θέση του ομίλου, ένα βαθμό πίσω από τη Σκωτία. «Ηταν σημαντικό το να μη χάσουμε από τη Γαλλία, αλλά θα είναι λάθος να πάμε στην Ουκρανία για την ισοπαλία» δήλωσε ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Ντοναντόνι, αναφερόμενος στην αυριανή μάχη Ουκρανίας – Ιταλίας. «Πρέπει να νικήσουμε» τόνισε.

Η Ισπανία γλίτωσε λίγα λεπτά πριν από το τέλος από μια ντροπιαστική ήττα στην Ισλανδία, καθώς ο Αντρές Ινιέστα ισοφάρισε στο 86ο λεπτό κάνοντας το τελικό 1-1, ενώ η Ισπανία έπαιξε από το 19΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσάμπι Αλόνσο. Απτόητος ο Ισπανός τεχνικός Λουίς Αραγονές είπε ότι «κάθε φορά που δεν κερδίζω μοιάζει με πλήγμα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και το συναίσθημα δεν είναι τόσο έντονο αυτή τη φορά». Την Ισπανία ευνόησε η ήττα των ισόβαθμων με αυτή Βορειοϊρλανδών από τη Λεττονία με 1-0.

Για τους Πορτογάλους η ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με τους πρωτοπόρους του ομίλου, τους Πολωνούς, σε συνδυασμό με τον βαθμό που απέσπασε στη Σερβία η Φινλανδία σήμαινε ότι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη είναι η πρόκριση για τους φιναλίστ του 2004.

Το τέρμα του Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ, με το οποίο η Πολωνία ισοφάρισε στο τέλος της αναμέτρησης μέσα στην Πορτογαλία, σκόρπισε απογοήτευση στους Λουζιτανούς: «Είναι ένα αποτέλεσμα που έχει την αίσθηση της ήττας» είπε με ειλικρίνεια ο Βραζιλιάνος τεχνικός των γηπεδούχων, Λουίς Φελίπε Σκολάρι. «Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε πολύ καλή θέση (στον όμιλο) αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να νικήσουμε» πρόσθεσε.

Μπορεί η Πορτογαλία να έχει ευκολότερο πρόγραμμα στη συνέχεια, αλλά καθώς φαίνεται ότι η πρόκριση θα παιχτεί μεταξύ Πολωνίας, Φινλανδίας και Πορτογαλίας, τα αυριανά ματς της Φινλανδίας με την Πολωνία και της Πορτογαλίας με τη Σερβία θα έχουν αποφασιστική σημασία για τον μοναδικό όμιλο με οκτώ ομάδες.

Στους κερδισμένους του Σαββάτου, πέρα από την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία, συγκαταλέγονται και η Αγγλία με τη Ρωσία, που αύριο συγκρούονται στο Γουέμπλεϊ, ενώ ένα μήνα μετά θα ξαναπαίξουν στη Ρωσία. Η διάχυτη ικανοποίηση-ανακούφιση από το 3-0 επί του Ισραήλ έχει ενισχύσει κάπως τη θέση του Στιβ Μακλάρεν στον αγγλικό πάγκο, αλλά όλα μπορεί να αλλάξουν αύριο αν η ομάδα του Γκους Χίντινκ πάρει έστω ένα βαθμό στο Λονδίνο. «Θα είναι σκληρότερο παιχνίδι από αυτό με το Ισραήλ. Η Ρωσία είναι φανταστική ομάδα» δήλωσε ο Στίβεν Τζέραρντ, που αν και τραυματίας έβγαλε το ματς του Σαββάτου χωρίς πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή