«Με καρδιά και μυαλό»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι Οσλο είναι από χθες οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, καθώς αύριο αντιμετωπίζουν τη Νορβηγία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λένε να τελειώσουν, καθώς πριν «πετάξει» η αποστολή για τον ευρωπαϊκό βορρά, ο Οτο Ρεχάγκελ υποχρεώθηκε να αποκλείσει τον Γιάννη Αμανατίδη. Ο διεθνής επιθετικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης δεν κατάφερε να  ξεπεράσει τον τραυματισμό του στα πλευρά και έτσι… δεν πήρε κάρτα επιβίβασης. Για την ακρίβεια, ο Αμανατίδης έχει σύσπαση σε παλαιότερη θλάση που είχε υποστεί στα πλευρά και παρότι επιχειρήθηκε αποκατάσταση του τραυματισμού, δεν πρόλαβε να είναι έτοιμος για τον αγώνα στο Οσλο.

Η τελευταία (επί ελληνικού εδάφους) προπόνηση έγινε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και ολοκληρώθηκε δίχως άλλα προβλήματα και το απόγευμα η αποστολή έφυγε για τη Νορβηγία. Ο Οτο Ρεχάγκελ αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Εχουμε καλή και ευνοϊκή θέση στον όμιλο. Είμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να την υπερασπιστούμε παίζοντας με καρδιά και μυαλό. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Για τον αντίπαλο ακόμα και η ισοπαλία δεν είναι ευνοϊκή. Εχουμε πιθανότητες πρόκρισης και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. Ολοι οι φίλαθλοι που θα δουν το ματς από την τηλεόραση πρέπει να δουν μια ομάδα που θα παίξει με καρδιά, μυαλό και θέληση». Οι διεθνείς μας θα προπονηθούν στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του αγώνα, «Ούλεβαλ»

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Νορβηγίας, Αγκε Χαρέιντε, μίλησε στη νορβηγική εφημερίδα «Dagbladet», όπου τόνισε: «Δεν θα το αντέξω να χάσω πάλι από τον Οτο Ρεχάγκελ. Θα παίξουμε με 4-3-3, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή θα κρατήσω κλειστά τα χαρτιά μου, διότι ο Ρεχάγκελ είναι μια πονηρή αλεπού. Το σίγουρο είναι ότι θα πρεσάρουμε από το πρώτο λεπτό και θα κυνηγήσουμε με μανία το γκολ».

Β Οι Ελπίδες μας πέρασαν νικηφόρα το Σάββατο απ’ το Μπακού, όπου νίκησαν το Αζερμπαϊτζάν με 2-0 (10΄ Χριστοδουλόπουλος, 48΄ Αραβίδης) πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2009. Η νίκη επιτρέπει στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια να αναπληρώσει το χαμένο βαθμολογικό έδαφος μετά την ήττα στην Κροατία και ασφαλώς αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης. Αλλά για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης, οφείλει να νικήσει αύριο εκτός έδρας και τα Νησιά Φερόε.  Ωστόσο, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Μανώλης Μονιάκης και Στέλιος Ηλιάδης, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ίωση, καθώς και ο Λεωνίδας Παναγόπουλος που έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού, δεν συμμετείχαν στη χθεσινή προπόνηση στα Νησιά Φερόε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή