Η ατυχία στη Ρωσία «έδεσε» την ομάδα ακόμα περισσότερο

Η ατυχία στη Ρωσία «έδεσε» την ομάδα ακόμα περισσότερο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στρατιώτες» της εθνικής ομάδας βόλεϊ υποσχέθηκαν ότι θα παραμείνουν οι παίκτες, που πήραν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας. Στη διοργάνωση αγωνίστηκαν με ομαδικότητα και αυτή η προσπάθεια θέτει νέες βάσεις για το άθλημα στην Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο. Ο αποκλεισμός από τους «12» στενοχώρησε όλα τα παιδιά, κάτι που επεσήμανε ο αρχηγός, Μάριος Γκιούρδας. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στενοχωρηθεί τόσο πολύ. Μας πείραξε ότι δεν προχωρήσαμε. Οσοι δούλεψαν σε αυτή την ομάδα τα έδωσαν όλα. Οσοι συνεχίσουν αλλά και όσοι σταματήσουν θα δώσουν την ψυχή τους για την εθνική ομάδα» υπογράμμισε κατά την επιστροφή, για να του απαντήσει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θ. Μπελιγράτης: «Μάριε, σημασία δεν έχουν μόνο τα μετάλλια αλλά να πηγαίνουμε και να φεύγουμε από τις διοργανώσεις με το κεφάλι ψηλά. Τιμούμε την Ελλάδα. Δώσατε το καλύτερο παράδειγμα. Με αυτή τη φιλοσοφία θα πορευτούμε και θα φτιάξουμε και τις υπόλοιπες γενιές αθλητών. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε το παραμικρό πρόβλημα αν δεν έχουμε στην εθνική ομάδα επίορκους. Θα παλεύουμε μέχρι και τον τελευταίο πόντο και αυτό ήταν που μας έδωσε χαρά στις εμφανίσεις σας στη Ρωσία».

Η προσοχή του Μάριου Γκιούρδα θα επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα έχει, όμως, το κουράγιο να φορέσει ξανά το εθνόσημο; «Τώρα, θα έχω λίγες ημέρες ξεκούρασης και θα μετακομίσω για τη νέα μου ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από τις επαφές που έχω μέχρι τώρα με την ΕΑ Πατρών. Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά. Σε ό,τι αφορά την εθνική αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Οπως και να έχει η διεκδίκηση της συμμετοχής σε μια ακόμα διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων είναι σπουδαίο κίνητρο».

– Να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή βοήθησε ο φυσικοθεραπευτής της εθνικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης από Γερμανία για Ελλάδα ένας άνθρωπος λιποθύμησε και ο Ελληνας πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αφού τον ευχαρίστησαν του δώρισαν ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή