Πισω απο τις Καμερες

5' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιμένοντας τον Παγδατή

Ο Μάρκος Παγδατής έρχεται στην Ελλάδα! Ο Κύπριος τενίστας συμφώνησε να πάρει μέρος σε έναν αγώνα επίδειξης με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ελλάδας, Κωνσταντίνο Οικονομίδη, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης στο Μαρούσι, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, πιθανότατα στις 18.30.

Αναμφίβολα θα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για τους φίλους τένις στην Ελλάδα. Και όχι μόνο, καθώς ο Παγδατής μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων φιλάθλων μετά την περσινή του επιτυχία στο όπεν της Αυστραλίας, όπου έφθασε έως τον τελικό, χάνοντας τον τίτλο απ’ τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ. Παράλληλα, ο Κύπριος προχώρησε μέχρι τον ημιτελικό και τον προημιτελικό γύρο, του περυσινού και του φετινού Γουίμπλεντον αντίστοιχα.

Δυστυχώς, αν και διαθέτουμε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τένις στο Μαρούσι, ωστόσο δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε συχνά τενίστες υψηλού επιπέδου.

Πέρσι, ήρθαν στην Ελλάδα σπουδαίοι βετεράνοι τενίστες, όπως ο Πιτ Σάμπρας, με πρωτοβουλία ενός Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία. Είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και θα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε με προγραμματισμό τη διοργάνωση ενός μεγάλου επαγγελματικού τουρνουά τένις, είτε σε επίπεδο ανδρών είτε γυναικών. Ν. Ν. Γ.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Ωραία ξεκίνησε πάλι η χρονιά. Ενοχος ο Σαλπιγγίδης για μια κόκκινη σε ένα φιλικό στο οποίο δεν είχε συνταχθεί καν φύλλο αγώνα, αθώος ο Αντζας που όλη η Ελλάδα τον είδε να τον πιάνει φαγούρα και να ξύνει επίμονα το κεφάλι του με το μεσαίο δάκτυλο. Η ίδια επιτροπή της ΕΠΟ εκδίκασε τις δύο υποθέσεις και στη μία τήρησε επακριβώς το γράμμα του νόμου, ενώ στην άλλη αγνόησε το βίντεο βάσει του οποίου συντάχθηκε το κατηγορητήριο. Με ένα τέτοιο βίντεο είχε τιμωρηθεί τον Γενάρη του 2003 ο Ολισαντέμπε όταν έκανε μια ανάλογη χειρονομία αποχωρώντας στο 87΄, πάλι σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν τον είχε δει ο διαιτητής αλλά τον είχε συλλάβει η κάμερα και η καμπάνα έπεσε εκ των υστέρων.

Κόκκινη γραμμή

Από ανθρώπινης πλευράς, με όλα όσα άκουγε προσωπικά ο Αντζας εν χορώ από την εξέδρα, ήταν αιτιολογημένη η αντίδρασή του. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν και δικαιολογημένη. Αλλο πράγμα να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει αιτία που γέννησε μια τέτοια αντίδραση και άλλο να τη νομιμοποιείς. Μιλάμε για επαγγελματίες και καλώς ή κακώς, όταν δεν μπορούν (έστω και αιτιολογημένα) να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, πρέπει να αποδέχονται και τις συνέπειες. Το «εν βρασμώ ψυχής» υπάρχει και στην ποινική δικαιοσύνη. Μετριάζει συχνά το μέγεθος της ποινής, δεν αθωώνει όμως γιατί αλλιώς θα γινόμασταν ζούγκλα.Χρ. Κ.

Παράπλευρες απώλειες

Ως τρίτη καλύτερη δεύτερη προκρίθηκε τελικά η Ν. Αφρική στο «Κόπα Αφρικα» και ο Παναθηναϊκός τον χάνει (λογικά) τον Μόρις για περίπου ένα μήνα στις αρχές του νέου χρόνου. Μαζί μ’ αυτόν, είναι πιθανό να χάσει για το ίδιο διάστημα τους και Ν’ Ντιογέ, Ενακαρίρε. Αν κληθούν στις εθνικές τους ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να τους κρατήσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να πάνε μετά για προετοιμασία με τις ομάδες τους.Χρ. Κ.

Δεν ήξεραν πού έπαιζαν

Οι περισσότεροι από εμάς όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό, έστω και για λίγες ημέρες, αισθανόμαστε ολίγον μετανάστες, με όλα όσα συνεπάγονται από τον όρο. Ενα από αυτά είναι η ενίσχυση οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας, ανεξαρτήτως αθλήματος. Είχαμε την τύχη, λοιπόν, να ταξιδέψουμε μαζί με την εθνική ομάδα πάλης (τους καταλάβαμε από τη σωματοδομή, τον ολυμπιονίκη και τους διαλόγους που έκαναν, αφού δεν είχαν κάποια διακριτικά), η οποία όπως μας είπαν δύο αθλητές και ο αρχηγός αποστολής θα έπαιρναν μέρος σ’ ένα διεθνές τουρνουά στη Βαρσοβία. Αυτό όμως που δεν μας είπαν, διότι δεν ήξεραν(!), ήταν το κλειστό γυμναστήριο που θα γίνονταν οι αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση μας στεναχώρησε, γιατί θα θέλαμε ν’ ακουστούν, έστω και τρεις ελληνικές φωνές, στην εξέδρα του κλειστού γυμναστηρίου. Και μάλιστα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και οι αθλητές μας ήθελαν οποιαδήποτε βοήθεια…

Αλλη νοοτροπία

Στην ίδια αίθουσα με την ομάδα της πάλης, ήταν και η εθνική ομάδα του paintball. Γνωρίσαμε τον αρχηγό τους, όλως τυχαίως, διότι περίμενε δίπλα μας για να πάρει τις βαλίτσες του. Οπως μας είπε το άθλημα κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ενταχθεί στη ΓΓΑ, ενώ όλα τα έξοδα μέσα και έξω από τη χώρα τα καλύπτουν οι ίδιοι οι αθλητές. Στη Βαρσοβία βρέθηκαν για να πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οταν τον ρωτήσαμε πού θα γίνει για να βρεθούμε και να τους ενισχύσουμε μας έδωσε μέχρι και τη διεύθυνση του γυμναστηρίου. Και (ξανα) βρήκαμε τον ενθουσιασμό μας…Δ. Λουκ.

Εθνικισμός στο πόλο

Καλές, λένε οι πολιτικοί μας, είναι οι σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ (Σκόπια), αλλά οι γείτονές μας δεν φαίνεται να το βλέπουν ακριβώς έτσι. Και δεν αναφερόμαστε σε διάφορες ενέργειές τους, που άπτονται της πολιτικής, αλλά σε αθλητικές. Ετσι, μάθαμε, ότι είχε ορισθεί ειδικό πριμ για τυχόν νίκη της εθνικής τους ομάδας πόλο επί της ελληνικής σε περίπτωση, που αντιμετωπίζονταν στο προολυμπιακό τουρνουά.

Δεν έπιασε το κόλπο

Θ’ αναρωτηθείτε, πώς πίστευαν οι Σκοπιανοί ότι μπορούσαν να νικήσουν την Ελλάδα στο πόλο; Απλούστατα, είχαν φτιάξει μια αρκετά καλή ομάδα, αποτελούμενη από ελάχιστους Σκοπιανούς και πολλούς Σέρβους. Στάθηκε πολύ καλά, πέτυχε τρεις νίκες (επί των Γαλλίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας), ενώ οι ήττες της ήταν αξιοπρεπείς. Την Ελλάδα, πάντως, δεν μπορούσαν να την νικήσουν.Ν. Α. Κων.

Παρέλαση ονομάτων

Μάθανε οι Ευρωπαίοι μάνατζερ πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στην ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν «ανοίξει» την κάνουλα με τα ευρώ, με αποτέλεσμα καθημερινά οι προτάσεις στα γραφεία των Πειραιωτών να πέφτουνε «βροχή»! Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν για πλέι μέικερ, τα ονόματα που παρέλασαν από τα γραφεία του Ολυμπιακού, θύμιζαν… τηλεφωνικό κατάλογο. Σ. Δ.

Αγαπημένα πρόσωπα

Συμμετοχές σε έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει ο Ακης Χατζηαντωνίου. Ισως το ευρωπαϊκό της Μόσχας να ήταν η τελευταία του διοργάνωση. «Είναι σκληρό να ακούς την κόρη σου τόσο καιρό μόνο από το τηλέφωνο», μας έλεγε. Και, όμως, εάν τον καλέσουν ξανά στην ομάδα θα είναι ο πρώτος που θα παρουσιαστεί, γιατί αγαπάει αυτό που κάνει.

Χάσαμε τις βότκες στοπ

Βότκες είχαν ψωνίσει από τα μαγαζιά της Αγίας Πετρούπολης μέλη της αποστολής της εθνικής βόλεϊ ανδρών. Δυστυχώς, όμως, η ομάδα επέστρεψε μέσω Φρανκφούρτης και από το αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης, για λόγους ασφάλειας, δεν περνάνε υγρά προϊόντα που έρχονται από τη Ρωσία. Ετσι, οι βότκες έμειναν στη Γερμανία ενώ άνοιξε… βεντέτα μεταξύ των βολεϊμπολιστών της Ελλάδος και των «πάντσερ», καθώς οι Γερμανοί εκτός από την πρόκριση στους «12» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μας στέρησαν και τις βότκες μας. «Ηθελαν να πάρουν τις βότκες που προέρχονταν από την Αγία Πετρούπολη γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να την κατακτήσουν» σχολίασε χαριτολογώντας ο επικεφαλής των εθνικών ομάδων, Μανόλης Παπαδάκης. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή