Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Γκάλης

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Γκάλης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Νίκος Γκάλης μαζί με τους Σεργκέι Μπέλοφ (Ρωσία), Ντράζεν Νταλίμπαγκιτς (Σερβία), Ιβο Ντανέου (Σλοβενία), Οσκαρ Φούρλονγκ (Αργεντινή), Πιερλουίτζι Μαρτζοράτι (Ιταλία), Εμιλιάνο Ροντρίγκεζ (Ισπανία) και Μπιλ Ράσελ (ΗΠΑ) είναι τα πρώτα ονόματα από άνδρες καλαθοσφαιριστές που θα «γραφτούν» στην πρώτη 20μελή τάξη του «Hall of Fame» της FIBA. H εκδήλωση θα αρχίσει σήμερα στις 11.45 ώρα Ελλάδας στην περιοχή Αλκομπέντας της Μαδρίτης, όπου βρίσκεται το μουσείο του μπάσκετ (Hall of Fame της FΙΒΑ).

«Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα. Είναι μεγάλη τιμή η ένταξή μου στο Hall of Fame της FIBA. Αισθάνομαι υπερήφανος. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή να μπει στο Ηall of Fame. Το ήθελα από τότε που ήμουν παιδί και έπαιζα μπάσκετ στις ΗΠΑ. Τότε είχα είδωλο τον Τζακ Ράσελ και το αμερικανικό Hall of Fame μου προκαλούσε δέος. Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κορυφαίος Ελληνας καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αν είχε μείνει στις ΗΠΑ, ίσως να ήταν μέλος της οικογένειας του αμερικανικού Hall of Fame:

«Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν είχα μείνει στις ΗΠΑ. Θέλουμε όλοι να πιστεύουμε πως θα είχε συμβεί», απάντησε ο Γκάλης και συνέχισε: «Είναι σημαντικό ότι εμείς οι 20 που θα ενταχθούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) είμαστε οι πρώτοι στο Hall of Fame της FIBA. Είναι κι αυτό σημαντικό. Είμαι περήφανος για τη χώρα μου. Για κάθε αθλητή είναι σημαντικό να νιώθει πως δεν ξεχάστηκαν όσα έκανε. Και τώρα που έχω παιδί είναι ακόμη πιο σημαντικό. Σε 10-15 χρόνια θα μπορούν τα δικά μου και τα άλλα παιδιά να δουν την ιστορία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή