Σχίζας: Μπορούμε να πάμε στο Πεκίνο

Σχίζας: Μπορούμε να πάμε στο Πεκίνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα θα είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς του 2008. Τη βεβαιότητά του εκφράζει ο διεθνής πολίστας, Τάσος Σχίζας, που στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, στη Σλοβακία, αναδείχθηκε 1ος σκόρερ της εθνικής μας. Δεν παραγνωρίζει, πάντως, τις δυσκολίες. Και πιστεύει ότι αυτές σχετίζονται με τον ψυχολογικό τομέα.

«Οι αγώνες στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά θα είναι μεγάλης σημασίας. Θα υπάρχει το άγχος. Μεγαλύτερο θα έχουν τα φαβορί. Κι εμείς είμαστε ένα από τα φαβορί. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο ψυχολογικός τομέας. Να πάμε χωρίς άγχος. Η ομάδα είναι έμπειρη. Και ο Καμπάνια είναι καλός σαν ψυχολόγος. Ενας προπονητής, για να είναι καλός, πρέπει να είναι και ψυχολόγος», λέει.

Πιστεύει ότι η ομάδα θα εμφανισθεί καλύτερη τον Μάρτιο. Και λόγω της προετοιμασίας που θα κάνει και επειδή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θ’ αγωνίζεται ο τραυματίας, Δημήτρης Μάζης («θα παίξει σημαντικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση και θα ξεκουραζόμαστε και οι άλλοι», τονίζει) και δεν θ’ αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών, με τους τερματοφύλακες, Νίκο Δεληγιάννη και Γιώργο Ρέππα.

Τον δρόμο της Ελλάδος προς το Πεκίνο ανέκοψε η Ρουμανία. «Εχει βελτιωθεί πολύ με προπονητή τον Χατζίου. Δεν είναι, όμως, καλύτερη από εμάς. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πιστεύω ότι, αν ξανασυναντηθούμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Την έχουμε “διαβάσει” και ξέρουμε πώς παίζουν τα ατού της. Πρέπει να σας πω, πάντως, ότι οι Ρουμάνοι έχουν και τη βοήθεια της διαιτησίας».

Δεν αποδίδει σημασία στην ήττα από τη Ρωσία στον, άνευ σημασίας, μικρό τελικό. «Δεν σημαίνει κάτι. Ομως, η Ρωσία έχει παίκτες, που αν τους επαναφέρει, όπως ο Τσοκμαχίτζε, θα γίνει πολύ δυνατή», λέει.

«Το Μαυροβούνιο έχει καλούς παίκτες και καλή ομάδα, την οποία στηρίζει ένα κράτος ολόκληρο. Δεν είναι, όμως, αχτύπητη» υπογραμμίζει για την ομάδα που πήρε στη Σλοβακία το «εισιτήριο» για το Πεκίνο.

Το ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ελλάδος στο τουρνουά, θεωρήθηκε έκπληξη, καθότι αμυντικός.

«Μικρός έπαιζα φουνταριστός. Εχω την ικανότητα ν’ αγωνίζομαι σε διάφορες θέσεις. Ετσι με χρησιμοποιεί ο Καμπάνια. Στην Μπρατισλάβα δεν αγωνίσθηκα στη συνηθισμένη μου. Επαιζα δεξιά και από εμένα πέρναγαν αρκετές προσπάθειες και στον παίκτη παραπάνω και γενικά. Από αυτή τη θέση έπρεπε να σκοράρω», εξηγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή