Αξιέπαινη η προσπάθεια

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… κεφάλι ψηλά επέστρεψε η εθνική ομάδα βόλεϊ από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας. Οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να προκριθούν στις «12» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης αλλά γύρισαν με κέρδος. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που διανύει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και παρά τα πολλά προβλήματα οι παίκτες αγωνίστηκαν με ομαδικότητα και πάθος. Απέδειξαν ότι με σωστή δουλειά και τις κατάλληλες προσθήκες η ομάδα μπορεί σιγά σιγά να επανέλθει με περισσότερες αξιώσεις στο διεθνές στερέωμα. Η προσπάθεια των αθλητών μας αναγνωρίστηκε από όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Θανάση Μπελιγράτη, ο οποίος υποδέχτηκε, παρά την προχωρημένη ώρα, την εθνική στο αεροδρόμιο και ζήτησε από τον προπονητή Αλέκο Λεώνη να συνεχίσει προκειμένου να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την εθνική.

«Αλέκο Λεώνη συνεχίζουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε στην αρχή της σεζόν. Υστερα από λίγες ημέρες ξεκούρασης θα συναντηθούμε για να υλοποιήσουμε τα όσα έχουμε δεσμευτεί και συμφωνήσει για το μέλλον των εθνικών ομάδων. Εχουμε να κάνουμε πολλά και μας περιμένουν δύσκολες διοργανώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και απευθυνόμενος στους παίκτες πρόσθεσε: «Θέλω να σας εκφράσω την ικανοποίηση για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνατε. Το ότι δεν πετύχατε τον στόχο της πρόκρισης είναι κάτι που συμβαίνει στον αθλητισμό. Θα μπορούσατε να είχατε κάνει και δύο και τρεις νίκες στον όμιλο ή, με τη νίκη επί της Ολλανδίας να είχατε προκριθεί. Αυτό όμως που μας έμεινε είναι η προσπάθειά σας».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Νωρίτερα, κατά την έξοδο από το αεροπλάνο, ο Αλέκος Λεώνης συγκέντρωσε τους αθλητές και τους αποχαιρέτισε. «Είμαι ικανοποιημένος παρόλο που θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση. Συνεχίζει μια ομάδα, την οποία νικήσαμε. Σας εύχομαι καλή τύχη με τις ομάδες σας και να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα χαθούμε».

– Χωρίς την εθνική ομάδα συνεχίζεται σε Αγία Πετρούπολη και Μόσχα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ. Τ’ αποτελέσματα: Ομιλος Αγ. Πετρούπολης: Ολλανδία – Ισπανία 1-3, (23-25, 25-20, 22-25, 22-25), Σερβία – Γαλλία 3-2 (25-23, 22-25, 25-23, 33-25, 15-12), Γερμανία – Σλοβενία 3-0 (25-23, 25-15, 25-16). Βαθμολογία: Ισπανία 6, Γερμανία 5, Σερβία 5, Γαλλία 4, Ολλανδία 4, Σλοβακία 3). Πρόγραμμα: Ολλανδία – Γαλλία, Γερμανία – Ισπανία, Σερβία – Σλοβακία. Ομιλος Μόσχας: Πολωνία – Φινλανδία 0-3 (20-25, 27-29, 21-25), Βέλγιο – Ιταλία 0-3 (22-25, 21-25, 23-25), Ρωσία – Βουλγαρία 3-0 (25-22, 25-18). Βαθμολογία: Ρωσία 6, Φινλανδία 5, Ιταλία 5, Βουλγαρία 4, Βέλγια 4 και Πολωνία 3. Το πρόγραμμα: Βέλγιο – Φινλανδία, Πολωνία – Βουλγαρία, Ρωσία – Ιταλία.Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή