«Ξεκάθαρα»… πρόκριση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος για την Εθνική στον αποψινό αγώνα με τη Νορβηγία στο Οσλο (ώρα έναρξης, 20.00), να «δραπετεύσει» τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς έτσι θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος που οδηγεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο μέγεθος της αξίας μίας νίκης επί των Νορβηγών. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είμαστε με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οττο Ρεχάγκελ, πριν αρχίσει η χθεσινοβραδινή προπόνηση της Εθνικής στο Οσλο: «Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Είμαστε πρώτοι και θέλουμε να υπερασπισθούμε αυτή τη θέση. Ολοι γνωρίζουν μαθηματικά, μπορούν να κάνουν πρόσθεση. Επομένως γνωρίζουν ότι η Νορβηγία πρέπει να νικήσει εμάς. Ακόμη και η ισοπαλία μπορεί να είναι λίγη. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι και οι φίλαθλοι θα το ζήσουν. Εμείς περιμένουμε από την ομάδα να συμπεριφερθεί ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατήσει. Πρέπει να παίξουμε με καρδιά, αλλά προπάντων με μυαλό».

Οι διεθνείς είναι αποφασισμένοι για τη νίκη. Ο Αντώνης Νικοπολίδης με δηλώσεις του σε νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο σχολίασε τα ευνοϊκά αποτελέσματα που σημειώθηκαν στον όμιλο της Εθνικής το περασμένο Σάββατο με τις αναπάντεχες βαθμολογικές απώλειες της Τουρκίας και Βοσνίας: «Δεν πρέπει να κοιτάμε τους άλλους. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς. Πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να κρατήσουμε την πρώτη θέση που κατέχουμε στον όμιλο».

Οι Νικοπολίδης και Χαλκιάς διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες τη θέση κάτω απ’ την εστία της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Γερμανός προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς, σε σύστημα 5-3-2. Πρώτη επιλογή είναι ο Δέλλας, έχοντας δίπλα του τον Αντζα και τον Κυργιάκο.

Για άκρα της άμυνας τα σχέδια του Ρεχάγκελ είναι ξεκάθαρα. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και αριστερά ο Βασίλης Τοροσίδης. Επίσης, δε θα πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού για το χώρο του κέντρου. Ο Κώστας Κατσουράνης, ο Αγγελος Μπασινάς και ο Γιώργος Καραγκούνης φαντάζει απίθανο να χάσουν τις θέσεις τους στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση θα παίξει ο Γκέκας με τον Σαμαρά ή τον Σαλπιγγίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή