Αυτοδύναμη η πρόκριση

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική μας στάθηκε όρθια στο Οσλο και κόντρα στο σκληρό παιχνίδι των Νορβηγών και τον… επικίνδυνο Ελβετό διαιτητή Μάσιμο Μπουζάκα, κατάφερε να δραπετεύσει με το βαθμό, αποσπώντας ισοπαλία με σκορ 2-2. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε πάρει και το τρίποντο αν το δοκάρι δεν σταματούσε δύο σουτ του Λυμπερόπουλου στο 50΄ και το 92΄. Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο βαθμός φέρνει πιο κοντά την Εθνική στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, όπου του χρόνου το καλοκαίρι φιλοδοξεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αρκεί να κατακτήσουμε δύο νίκες στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια (για παράδειγμα, στα εντός έδρας με τη Βοσνία και τη Μάλτα) για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκριση.

Είναι αξιοσημείωτο πως η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ προηγήθηκε δύο φορές, με κεφαλιά και προβολή του Σωτήρη Κυργιάκου στο 7΄ και το 29΄ αντίστοιχα.

Γκολ με φάουλ

Οι Νορβηγοί όμως ισοφάρισαν ισάριθμες φορές. Σε 1-1 στο 15΄, όταν μετά από κόρνερ ο Κάριου σηκώθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, έσπρωξε τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Σωτήρη Κυργιάκο, και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ηταν επιθετικό φάουλ το οποίο αγνόησε ο διαιτητής. Και δεν ήταν το μόνο, αφού έως το τέλος του αγώνα «έκλεισε» τα μάτια στο σκληρό έως και αντιαθλητικό παιχνίδι των Νορβηγών. Στο 39΄ ισοφάρισαν σε 2-2, όταν ο Ρίισε με δυνατό σουτ έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί… παραθυράκι της εστίας του Χαλκιά, ο οποίος ωστόσο εκτίμησε λάθος τη φάση.

«Για τη συνέχεια είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός. Δεν έχουμε, όμως, προκριθεί και μαθηματικά», τόνισε μετά το «φινάλε» του αγώνα ο Οτο Ρεχάγκελ. Και πρόσθεσε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμαστε καλύτεροι. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκληρό παιχνίδι των Νορβηγών μάς δυσκόλεψε πάρα πολύ. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε στην τελευταία φάση. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους περίπου 300 Ελληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Ούλεβαλ», ανάμεσα στους οποίους ήταν και συμπατριώτες μας που ταξίδεψαν απ’ τη Χιλή: «Βλέπω ότι αγαπούν πολύ την ομάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους».

Απ’ την πλευρά του, ο Κώστας Χαλκιάς υπογράμμισε: «Ηταν ένα πάρα πολύ σκληρό παιχνίδι. Προηγηθήκαμε δύο φορές, αλλά είχαμε την ατυχία να μας ισοφαρίσουν. Είχαμε αποφασιστικότητα. Θέλαμε οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το σκληρό έως και αντιαθλητικό ποδόσφαιρο των Νορβηγών δεν άφησε να παιχθεί καλύτερο ποδόσφαιρο. Στο πρώτο γκολ των Νορβηγών έγινε φάουλ πάνω στον Κυργιάκο».

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Οπνταλ, Χάγκεν, Χάνγκελαντ, Τ. Ρίισε, Αντερσεν, Κάριου, Πέντερσεν, Ιβερσεν (80΄ Ρίσετ), Μ. Ρίισε (93΄ Κίπε), Σόλι (70΄ Χέλσταντ), Στόρμπεκ.

ΕΛΛΑΣ: Χαλκιάς, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης (64΄ Αντζας), Κατσουράνης, Μπασινάς (76΄ Σαμαράς), Πατσατζόγλου, Καραγκούνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης (46΄ Λυμπερόπουλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή