Εκδίκηση Ουαλλίας στη Σλοβακία

Εκδίκηση Ουαλλίας στη Σλοβακία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εντυπωσιακό 5-2 της Ουαλλίας επί της Σλοβακίας εκτός έδρας ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τη χθεσινή αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Σλοβακία είχε επικρατήσει με 5-1 μέσα στο Κάρντιφ και οι Βρετανοί, καθώς δεν έχουν ελπίδα πρόκρισης, έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση στην Τρνάβα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μάρεκ Μίνταλ, αλλά η Ουαλλία πέτυχε τρία τέρματα σε 20 λεπτά κλείνοντας το ημίχρονο με 1-3. Τα δύο πέτυχε ο Κρεγκ Μπέλαμι και το άλλο ο Φρέντι Ιστγουντ. Ο Μίνταλ μείωσε, αλλά το αυτογκόλ του Γιαν Ντούριτσα και η χαριστική βολή του Σάιμον Ντέιβις ολοκλήρωσαν τον ουαλλικό θρίαμβο.

Ισόβαθμη με την Ουαλλία παραμένει η Κύπρος, που πέτυχε την τρίτη της νίκη στην προκριματική φάση επικρατώντας άνετα του Σαν Μαρίνο στη Λευκωσία με 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Κωνσταντίνος Μακρίδης στο 15ο λεπτό και το ημίχρονο έκλεισε 2-0 με τέρμα του Στάθη Αλωνεύτη στο 41ο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 3-0 έγραψε πάλι ο Αλωνεύτης από πάσα του Μακρίδη στις καθυστερήσεις.

Στον πρώτο όμιλο η Πολωνία επιβεβαίωσε τη σταθερότητά της παίρνοντας βαθμό και από τη Φινλανδία (0-0), διατηρώντας την πρωτοπορία του ομίλου. Ο Μίχαλ Ζέβλακοφ έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με τους Πολωνούς. Επίσης το Βέλγιο επιβεβαίωσε την… αστάθειά του, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στο Καζαχστάν, παρά το προβάδισμα με 2-0 από το 24ο λεπτό με γκολ των Γκέρερτς και Μιράγιας. Το πέναλτι του Σμάκοφ 13 λεπτά πριν από τη λήξη υποχρέωσε τους Βέλγους σε νέα ισοπαλία με τους Καζάχους στο Αλμάτι, μετά το «Χ» και μέσα στο Βέλγιο.

Η Κροατία πέρασε σαν άνεμος από την Ανδόρα και διατήρησε την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο. Η νίκη της με 6-0 οφείλεται στα γκολ των Πέτριτς (2), Σρνα, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο και Ράκιτιτς. Ανετη νίκη σημείωσε και η Λιθουανία στο Κάουνας για τον δεύτερο όμιλο, παρά το ισχνό 2-1 επί των Νησιών Φερόε. Τα γκολ των Γιανκάουσκας και Ντανιλεβίτσιους είχαν καθαρίσει το ματς από το 50΄ για τη χώρα της Βαλτικής, με τους νησιώτες να μειώνουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόγκβι Γιάκομπσεν.

Κανένα πρόβλημα και για τους Βουλγάρους, που επικράτησαν του αδύναμου Λουξεμβούργου με 3-0 στη Σόφια χάρη σε δύο απανωτά τέρματα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (στο 27΄ και το 28΄) και σε ένα πέναλτι του Μάρτιν Πετρόφ στο 54΄.

Τέλος, σε φιλικό αγώνα στο Μαυροβούνιο χθες, το νεότερο μέλος της οικογένειας της UEFA ηττήθηκε από τη Σουηδία με 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή