Η επιστροφή της Τουρκίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πιο δύσκολα απ’ όσα δείχνει το «άνετο» 3-0 ξεπέρασε η Τουρκία το εμπόδιο της Ουγγαρίας, μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, με ένα μικρό αλλά σημαντικό αβαντάζ έναντι της Νορβηγίας. Στο πρώτο παιχνίδι της μπροστά στο κοινό της μετά την έκτιση της ποινής της, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ χρειάστηκε να παίξει με παίκτη παραπάνω για να ανοίξει το σκορ, λίγο πριν από το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα. Τη λύση την έδωσε ο Ουνάλ στο 68΄ και ενώ η μαχητική Ουγγαρία έπαιζε από το 63΄ με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Γκέρα. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έγιναν πολύ απλά για τους γείτονες. Εχοντας απαλλαγεί από το άγχος του πρώτου γκολ και με αριθμητικό πλεονέκτημα, διεύρυναν το δείκτη του σκορ και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη μετά τρία συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα. Σκόρερ του 2-0 ήταν στον 76΄ ο (πολιτογραφημένος Τούρκος) Μάρκο Αουρέλιο, με τον Χαλίλ Αλντιντόπ να κλείνει το σκορ στο 93΄. Το παιχνίδι έγινε κάτω από κλίμα έντονης αμφισβήτησης του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος έγινε στόχος των ΜΜΕ μετά τις τελευταίες αποτυχίες της ομάδας.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αρικάν, Ασίκ, Χαμίτ Αλντιντοπ, Τσετίν, Ουζουλμέζ, Αουρέλιο, Καραντενίζ (61΄ Χαλίλ Αλντιντοπ), Ακμάν (67΄ Οζκάν), Τουνσάι, Ουνάλ, Νιχάτ (46΄ Εμρέ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Φούλοπ (71΄ Μπάλογκ), Γιουχάζ, Σελεζί, Βάντσακ, Σιζμάντια, Βάσκο, Βας, Γκέρα, Ντζούντζσακ (82΄ Χαλμόσι), Χαϊνάλ, Πρίσκιν (66΄ Τοτ).

– Ομάδα των εκπλήξεων η Βοσνία, πρόσθεσε άλλη μία (αρνητική κι αυτή τη φορά) στο παλμαρέ της. Οι Βόσνιοι έχασαν 1-0 στο Σεράγεβο από τη Μολδαβία (22΄ Μπουγκαέφ) και απώλεσαν οριστικά τις όποιες ελπίδες είχαν για την πρόκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή