Η Λιθουανία νίκησε και μας έστειλε τους Σλοβένους

Η Λιθουανία νίκησε και μας έστειλε τους Σλοβένους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σλοβενία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στη φάση των «8» (αύριο 22.30), καθώς η ομάδα του Αλες Πίπαν ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 61-80 για τον ΣΤ΄ όμιλο της Β΄ φάσης του ευρωμπάσκετ. Η ομάδα του Ραμόνας Μπουτάουτας θα αντιμετωπίσει την Κροατία, αλλά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας. Παράλληλα, ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση των Λιθουανών φιλάθλων να εμφανιστούν στις κερκίδες του «Μαντρίντ Αρίνα» με μπανταρισμένα κεφάλια, διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό ενός φιλάθλου τους από την ισπανική αστυνομία.

Την τέταρτη θέση του ομίλου κατέλαβε η Γερμανία μετά τη νίκη της με 67-58 επί της Ιταλίας. Η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν αν και είχε σε κακή κατάσταση τον Ντιρκ Νοβίτσκι, κατάφερε να επικρατήσει της Ιταλίας, η οποία έμεινε εκτός συνέχειας. Κορυφαίος των «πάντσερ» ο Χέρμπερ (15 πόντους), ενώ μόνος του πάλευε για την «σκουάντρα ατζούρα» ο Μπελινέλι (25 πόντους). Οι Γερμανοί θα βρουν τους Ισπανούς στους «8» της διοργάνωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ντεμιρέλ 5, Οκουλάγια 4, Αριγκμπάμπου, Γκιάρετ, Χέρμπερ 15, Χάμαν 10, Γκριν 4, Ρόλερ 4, Φέμερλινγκ 5, Νοβίτσκι 15, Γιάγκλα 5.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπελινέλι 25, Μπαζίλε, Μαντσινέλι 2, Σοράνια, Μαρκονάτο 6, Μορντέντε 3, Μπαρνιάνι 10, Μπουλέρι 8, Ντι Μπέλα 1, Τζίλι 3.

Η Γαλλία στο αδιάφορο παιχνίδι του ομίλου επικράτησε άνετα της Τουρκίας με 85-64. Οι Γάλλοι κατέλαβαν την τρίτη θέση και θα βρουν στους «8» τη Ρωσία.

ΓΑΛΛΙΑ: Γκομίς 8, Μπαντιάν 12, Ζιφά 2, Σανγκάρ 4, Ντιαρά 10, Πάρκερ 6, Φερσό, Κερκσέ 15, Ντιό 18, Τιριάφ 4, Βάις 6.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αρσλάν 6, Κουκό 5, Ατσούρ, Ακιόλ 4, Ιλιάσοβα 4, Ερντέν 3, Κουτλουάι 9, Γκονλούμ, Οκούρ 5, Πεκέρ 19, Τούρκογλου 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή