Νίκησαν και τα Ν. Φερόε οι Ελπίδες

Νίκησαν και τα Ν. Φερόε οι Ελπίδες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιτσιρικάδες μας έκαναν το χρέος τους και πήραν το μέγιστο των βαθμών στους εκτός έδρας αγώνες με το Αζερμπαϊτζάν και τα Νησιά Φερόε. Μετά τη νίκη στο Μπακού, η Εθνική ελπίδων επικράτησε και στα Φερόε με 2-0 και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2009. Το κλειδί της πρόκρισης, πάντως, βρίσκεται στους δύο εντός έδρας αγώνες με την Ιταλία (16/10) και την Κροατία (17/11), όπου θέλουμε δύο νίκες για να αυξηθούν στο μέγιστο οι πιθανότητες να δώσουμε το παρών στην τελική φάση.

Στο χθεσινό παιχνίδι στα Φερόε, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επιχείρησε με τη σέντρα να επιβάλει το ρυθμό της αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με μαζική άμυνα να κρατήσουν μακριά τους διεθνείς μας απ’ τη μεγάλη περιοχή τους. Οπως κυλούσε το παιχνίδι, γινόταν εύκολα αντιληπτό πως ήταν καθαρά θέμα χρόνου το γκολ. Εχοντας χάσει αρκετές ευκαιρίες (μάλιστα, είχαμε και δοκάρι στο 22΄), τελικώς οι ελπίδες μας άνοιξαν το σκορ στο 30΄. Ο Τζαβέλλας έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά πανηγύρισε το 0-1. Το δεύτερο γκολ για την Εθνική μας σημειώθηκε στο 39΄, όταν ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ν. ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Γιάκομπσεν, Νταμ, Ε. Χάνσεν (46΄ Γιάκομπσεν), Γιόενσεν (56΄ Α. Χάνσεν), Γκούναρσον, Ολσεν, Νις, Λειφσον (67΄ Μαουρίτσεν), Λ. Χάνσεν, Λόκιν.

ΕΛΛΑΣ: Κασμερίδης, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Γκαλίτσιος, Μάκος, Ρίκκα, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Πλιάτσικας), Δημούτσος, Μήτρογλου (60΄ Ηλιάδης), Πετρόπουλος (85΄ Αραβίδης).

Παίδες

Την αποστολή της Εθνικής παίδων για το τετραεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Γερμανία (20 έως 24 Σεπτεμβρίου), με τη συμμετοχή των ομάδων παίδων της Γερμανίας, του Βελγίου, και της Ολλανδίας, ανακοίνωσε χθες ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξης Αλεξίου. Κλήθηκαν οι: Αγγελούδης (Ηρακλής), Μαργαρίτης (Κεραυνός Αγίου Παύλου), Μένιος (Αλμωπός Αριδαίας), Πάλλας, Νικλητσιώτης, Σοϊλεδής (Ολυμπιακός), Φέτσης, Παντίδος (Παναθηναϊκός), Βελέτης (Αιγάλεω), Ταχτσίδης (ΑΕΚ), Νικηταράς (ΑΣ Ρόδος), Καρέλης (Εργοτέλης), Κοταΐδης (Στουτγκάρτερ), Μαλέλης (Στουτγκάρδη), Πέτσος (Λεβερκούζεν), Δρίζης (Ανόβερο), Παπαευθυμίου (Βόλφσμπουργκ), Λάμπρου (Φέγενορντ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή