Ομάδα τζούντο με πολλές ελπίδες διάκρισης

Ομάδα τζούντο με πολλές ελπίδες διάκρισης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Διονύσης (100 κ.) και Βασίλης Ηλιάδης (+100) θα ανεβούν πρώτοι, από ελληνικής πλευράς, στα ταπί του παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο, το οποίο αρχίζει σήμερα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στόχος των αθλητών μας είναι η διεκδίκηση δύο από τα 84 εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα «σφραγιστούν» στη διοργάνωση της Βραζιλίας. Στο Παγκόσμιο θα πάρουν μέρος 800 αθλητές και αθλήτριες από 120 χώρες.

«Με τη βοήθεια της τύχης, που έχει να κάνει βασικά με την κλήρωση, θεωρώ ότι τέσσερις αθλητές μας μπορούν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Πεκίνο. Πρόκειται για τον Λαυρέντη Αλεξανίδη (60), τον Ταριέλ Ζιντιρίδη (66), τον Θόδωρο Μασμανίδη (81) και έναν εκ των Διονύση και Βασίλη Ηλιάδη. Σε ό,τι αφορά τον Ηλία Ηλιάδη, είναι ο κορυφαίος αθλητής στα 90 κιλά. Εχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Πεκίνο μέσω της ευρωπαϊκής κατάταξης, οπότε γι’ αυτόν, η πρόκληση ήταν και παραμένει το μετάλλιο. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Βαγγέλης Σουφλέρης.

Τις περισσότερες συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα τις έχει η Μαρία Καραγιαννοπούλου (2005, 2003, 1999, 1995 και 1991). Η αθλήτριά μας θα αγωνιστεί στα 48 κ. Από κει και πέρα, ο Ηλίας Ηλιάδης (90 κ.) έχει δώσει το «παρών» σε δύο διοργανώσεις (2005, 2003), όπως και ο Λ. Αλεξανίδης (2003, 2001). Οι «πρωτάρηδες» της ελληνικής αποστολής είναι οι Θ. Μασμανίδης (81 κ.), Τ. Ζιντιρίδης (66 κ.), Αρης Κοτανίδης (73 κ.) και Δήμητρα Ανδρούτσου (63 κ.). Οι δύο πρώτοι, ωστόσο, έχουν εμπειρία από παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων, αφού το 2006 ο μεν Ζιντιρίδης ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο δε Μασμανίδης κρέμασε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος του.

«Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο παίρνει μέρος η καλύτερη δυνατή ομάδα, η οποία και συγκεντρώνει πολλές ελπίδες διάκρισης. Δεν θέλω να μιλήσω για μετάλλιο, αφού πιστεύω ότι βασικότερο ρόλο παίζουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, σημαντικό ρόλο θα παίξει η διαιτησία αλλά και η κλήρωση» δήλωσε ο προπονητής των επιτυχιών, Νίκος Ηλιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή