Πισω απο τις Καμερες

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το ναδίρ προς το… ζενίθ

Ο Μιχάλης Σηφάκης ήρθε για… τέταρτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Μάλιστα, δεν είχε δηλωθεί καν στη λίστα των παικτών για το Τσάμπιονς Λιγκ που έστειλαν πρόσφατα οι «ερυθρόλευκοι» στην UEFA. Ομως, ο τραυματισμός του Μπούτινα που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου 2,5 μήνες, άλλαξε πλήρως τα δεδομένα. Ο Σηφάκης προβιβάστηκε σε δεύτερο τερματοφύλακα, δηλώθηκε στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ στη θέση του Κροάτη και πλέον θα κάθεται στον πάγκο στα ευρωπαϊκά ραντεβού των πρωταθλητών.

Ο διάδοχος του Νικοπολίδη

Απ’ την πρώτη ημέρα που έχει έρθει στον Ολυμπιακό, ο Σηφάκης εργάζεται σκληρά στις προπονήσεις προκειμένου να αξιοποιήσει την ευκαιρία… ζωής: το συμβόλαιό του με τους «ερυθρολεύκους». Δεν είναι υπερβολή ότι πρώτος πηγαίνει στου Ρέντη (ακόμη και δύο ώρες πριν απ’ την έναρξη της προπόνησης) και τελευταίος φεύγει… Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο… προωθήθηκε δεν τον χαροποίησε, αφού όπως λέει στο περιβάλλον του, πάνω από όλα είναι η υγεία. Γεγονός είναι ότι στο πρόσωπό του δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον διάδοχο του Αντώνη Νικοπολίδη… Ν. Ν. Γ.

Μια άλλη ομάδα

Εντελώς διαφορετικό (από πλευράς προσώπων) Παναθηναϊκό θα δούμε λογικά σε λίγες εβδομάδες. Σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι, αναμένονται τουλάχιστον 4-5 διαφοροποιήσεις, αν αναλογιστούμε ότι επιστρέφουν στη διάθεση του Πεσέιρο παίκτες «πρώτης γραμμής», όπως οι Σαλπιγγίδης, Ιβανσιτς, Μόρις, Σέριτς και αυξάνεται ο βαθμός ετοιμότητας των Ν’ Ντιογέ, Φύσσα, Σαριέγκι. Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τους Γκονζάλες, Νίνη που σε πολλά παιχνίδια θα είναι ενδεκάδα μόλις μπουν σε κανονικούς ρυθμούς, είναι φανερό ότι αυξάνονται οι επιλογές του προπονητή, με μια υποσημείωση όμως: με τόσα πολλά νέα πρόσωπα, αρκετά από τα οποία δεν έχουν ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, το μοντάρισμα θα γίνει αναγκαστικά μέσα από τα επίσημα παιχνίδια κι αυτό, όπως και να ‘χει, κρύβει ένα ρίσκο. Χρ. Κ.

Μπράβο τους!

Αυτό είναι είδηση. Και πρέπει να προβληθεί και να εξαρθεί. Μια ομοσπονδία, με διοίκηση που δεν πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, να εκφράζει ικανοποίηση για τη ροή των επιχορηγήσεων προς αυτήν. Ο ΣΕΓΑΣ εξέφρασε χθες την ικανοποίησή του για «την ομαλή ροή των τακτικών επιχορηγήσεων και άλλων υποχρεώσεων της ΓΓΑ προς την Ομοσπονδία». Μπράβο, λοιπόν, και στους δύο. Και στη ΓΓΑ, που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και στον ΣΕΓΑΣ, που δεν δίστασε να το δημοσιοποιήσει εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.Ν. Α. Κων.

Υποτιμητικές συγκρίσεις

Στην Πορτογαλία δεν ασχολούνται με το μπάσκετ και αυτό, εν μέρει, κρίνεται φυσιολογικό. Αλλά και εδώ που ασχολούμαστε, το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου δεν φεύγει εύκολα από μέσα μας. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον αγώνα της εθνικής μας με τους Πορτογάλους για τον Ε΄ όμιλο του Ευρωμπάσκετ, όπου ένα μεγάλο μέρος του γραπτού και του ηλεκτρονικού Τύπου έκανε συγκρίσεις του ποδοσφαιρικού τελικού του 2004 με τον προχθεσινό αγώνα. Τέτοιες συγκρίσεις, δυστυχώς, μόνο ως υποτιμητικές και αχρείαστες μπορούν να λογιστούν για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.Σ. Δ.

Αγχολυτικός…

Για να χαλαρώνουν από την ένταση και το άγχος των αγώνων οι Ελληνες βολεϊμπολίστες, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρωσία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πείραζαν, καλοπροαίρετα, τον μάνατζερ της ομάδας, Δημήτρη Αγραπιδάκη. Ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού δεχόταν χαμογελώντας τα πειράγματά τους, γνωρίζοντας τον λόγο για τον οποίο τα κάνουν. Εξάλλου, πριν από αρκετά χρόνια, σε δυσκολότερες για τον ελληνικό αθλητισμό εποχές, είχε αγωνιστεί και αυτός δεκάδες φορές με το εθνόσημο στο στήθος. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή