ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΟΛΕΪ

Ισπανία και Ρωσία στους ημιτελικούς

Την πρόκριση στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ εξασφάλισαν η Ισπανία και η Ρωσία. Τα χθεσινά αποτελέσματα: Ομιλος Αγ. Πετρούπολης: Ολλανδία – Γαλλία 3-2, Γερμανία – Ισπανία 1-3, Σερβία – Σλοβακία 3-0. Βαθμολογία: Ισπανία 8, Σερβία 7, Γερμανία 6, Ολλανδία 6, Γαλλία 5, Σλοβακία 4. Οι σημερινές αναμετρήσεις: Γερμανία – Γαλλία, Σερβία – Ισπανία, Ολλανδία – Σλοβακία. Στον όμιλο της Μόσχας, η Ρωσία νίκησε στο ντέρμπι την Ιταλία με 3-2 (25-21, 25-15, 20-25, 19-25, 15-10). Η Φινλανδία νίκησε το Βέλγιο 3-1 και η Βουλγαρία την Πολωνία 3-2. Βαθμολογία: Ρωσία 8, Φινλανδία 7, Ιταλία 6, Βουλγαρία 6, Βέλγιο 5, Πολωνία 4. Τα σημερινά παιχνίδια: Βέλγιο – Βουλγαρία, Πολωνία – Ιταλία, Ρωσία – Φινλανδία.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νίκη του ΑΣΕ Δούκα

Ο ΑΣΕ Δούκα επικράτησε της ΑΕΚ με 35-27 στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1 χάντμπολ ανδρών. Στη Βέροια, ο Φίλιππος νίκησε τον ΠΑΟΚ 32-31. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Τα άλλα αποτελέσματα: Απόλλων Καλαμαριάς – Ιωνικός Ν. Φ. 26-26, Πανελλήνιος – Θερμαϊκός 32-18, ΓΑΣ Κιλκίς – ΧΑΝΘ 29-24, Κορωπί – Ηλυσιακός 26-25, Βριλήσια – Διομήδης Αργους 27-22.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Υποψήφιος ο Γκούσης

Ο Τάσος Γκούσης είναι ο μοναδικός Ελληνας, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (EAA), οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της ηπείρου μας για το 2007. Το σκεπτικό της ΕΑΑ για την υποψηφιότητά του είναι: «Ο μοναδικός Ευρωπαίος που συμμετείχε στον τελικό των 200 μ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οσάκα, όπου τερμάτισε 8ος. Ηταν ακόμη 3ος στη σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου». Στις 20-21 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν, στη Λέρο, οι 21οι αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, αντί 29-30 Σεπτεμβρίου.

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

Οι αντίπαλοι των Ελλήνων

Τους αντιπάλους τους στον Β΄ γύρο του κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έμαθαν οι ελληνικές ομάδες. Στους άνδρες, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την τοπική Μπογκόρια, τη ρωσική Λουχοβίτσι και την τσεχική Μόκρε Λάτσε. Στο γυναικών, ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Ρωσία, με αντιπάλους την πορτογαλική Σάο Ζοάο, την ουγγρική Κάνιτσα Σόργκια και τη γηπεδούχο Λοκομοτίβ. Ο Αρης Βούλας στην Ισπανία θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ματαρό, την πολωνική Μαζιμιέζα Βιέλκα και την τουρκική Φενέρμπαχτσε. Προκρίνονται οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

ΤΕΝΙΣ

«Μαντίλι» από τη Λένα

Μετά το μονό, η Λένα Δανιηλίδου «αποχαιρέτισε» και το διπλό στο τουρνουά τένις που διεξάγεται στο Μπαλί. Με συμπαίκτρια τη Γερμανίδα Γιασμίν Βερ έχασαν στον α΄ γύρο από τις Εράνι (Ιταλία) / Μεδίνα Γκαρίγκες (Ισπανία) με 2-6, 3-6. Ο Μάρκος Παγδατής στον Β΄ γύρο του τουρνουά του Πεκίνου νίκησε με 6-4, 6-4 τον Σέρβο Μπόρις Πασάνσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016

Εξι πόλεις υποψήφιες

Μόνο έξι πόλεις έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Πρόκειται για το Σικάγο (ΗΠΑ), το Τόκιο (Ιαπωνία), την Πράγα (Τσεχία), τη Μαδρίτη (Ισπανία), το Ρίο ντε Ζανέιρο (Βραζιλία) και την Ντόχα (Κατάρ). Τον Ιούνιο του 2008, μία από τις έξι πόλεις θα απορριφθεί, για να μείνει η πεντάδα, από την οποία τον Οκτώβριο του 2009 θα επιλεγεί εκείνη που θα τελέσει τους αγώνες.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Θα πάνε κι άλλοι στο Πεκίνο

Την ελπίδα του ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών που θα «πιάσουν» τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (μέχρι τώρα είναι εννέα), εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης. Ταυτόχρονα, όμως, επεσήμανε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην προετοιμασία, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή