Το Μουσείο της Δόξας απέκτησε τον… κούρο του

Το Μουσείο της Δόξας απέκτησε τον… κούρο του

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του Νίκου Γκάλη γράφτηκε χθες στο «μουσείο της δόξας» του παγκόσμιου μπάσκετ, δίπλα σ’ αυτά μεγάλων αθλητών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών του αθλήματος. Η 20μελής «πρώτη τάξη» του Hall of Fame «ορκίστηκε» στην Αλκομπέντας της Μαδρίτης με τον ζωντανό «θρύλο» του ελληνικού μπάσκετ να είναι ο 6ος στη σειρά που παρέλαβε την τιμητική διάκριση από τον Αυστραλό πρόεδρο της FIBA, Μπομπ Ελφινστον.

«Ευχαριστώ τη FIBA για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στην πρώτη τάξη. Χωρίς μεγάλη ομάδα πίσω του, κανένας παίκτης δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες, τους προπονητές και την ελληνική ομοσπονδία που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Γκάλης, ο οποίος είχε στο πλευρό του περίπου 30 «Πελαργούς», στους οποίους είχε προμηθεύσει προσκλήσεις.

Εκτός από τον Γκάλη και τα ονόματα των Σεργκέι Μπέλοφ (Ρωσία), Ντράζεν Νταλίπαγκιτς (Σερβία), Ιβο Ντανέου (Σλοβένια), Οσκαρ Φούρλονγκ (Αργεντινή), Ορτενθία Μαρκάρι (Βραζιλία), Πιερλουίτζι Μαρτζοράτι (Ιταλία), Ανν Μάιερς (ΗΠΑ), Αρμαούρι Πάσος (Βραζιλία), Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ (Ισπανία), Μπιλ Ράσελ (ΗΠΑ), Ουλγιάνα Σεμγιόνοβα (Λεττονία) μπήκαν στο «μουσείο της δόξας». Από προπονητές και προπονήτριες η μέγιστη αυτή τιμή έγινε στους Λίντια Αλεξέεβα (Ρωσία), Ντιν Σμιθ (ΗΠΑ), Τόγκο Ρενάν Σοάρες «Κανέλα» (Βραζιλία) και Ράνκο Ζεράβιτσα (Σερβία). Από διαιτητές στους Μάριο Οπενχαϊμ (Ουρουγουάη), Ερβιν Κασάι (Ουγγαρία), Αλεν Ρέι (Καναδάς) και από παράγοντες στον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς (Σερβία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή