Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στη Μακλάρεν

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στη Μακλάρεν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτάθλημα και 100 εκατομμύρια δολάρια στοίχισε στη Μακλάρεν η ανάμειξή της στο σκάνδαλο κατασκοπείας στην Ferrari, γνωστό και ως «Stepneygate».

Μετά την ακροαματική διαδικασία που έγινε χθες στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, η παγκόσμια μηχανοκίνητη ομοσπονδία αθλητισμού κατέληξε στο βαρύ πρόστιμο, ενώ αφαίρεσε όλους τους βαθμούς που έχει πάρει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Αντίθετα, η FIA δεν επέβαλε κάποια ποινή στους δύο οδηγούς της ομάδας, Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο, οι οποίοι διατηρούν τους βαθμούς που έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Εξάλλου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της απόφασης, η Μακλάρεν θα πρέπει να αποδείξει ότι το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχει την επόμενη σεζόν, δεν θα περιέχει στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας της Ferrari, έτσι ώστε να πάρει την άδεια να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2008. Επίσης, εάν ένας οδηγός της ομάδας κερδίσει σε κάποια από τα γκραν πρι που μένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δεν θα επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπου της ομάδας στο βάθρο.

Με βάση την απόφαση της FIA, τον φετινό τίτλο στους κατασκευαστές ουσιαστικά κατακτά από τώρα η Ferrari, η οποία βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, 23 βαθμούς πίσω από τη βρετανική ομάδα.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Μαρανέλο, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, ερωτηθείς για το αν αξίζει η ομάδα του φέτος να πανηγυρίσει τον τίτλο, ξεκαθάρισε ότι «θα ήταν μια νίκη την οποία ασφαλώς και την αξίζουμε». Ο 60χρονος σχολίασε και τις αρνητικές συνέπειες που έχει για την F1 η παρατεταμένη συζήτηση γύρω απ’ αυτήν την περίεργη υπόθεση: «Πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία. Οταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα για ένα άθλημα, όσο λιγότερο μιλάνε οι άνθρωποι του χώρου για το πρόβλημα που έχει προκύψει, τόσο το καλύτερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή