Με το δεξί στο Παγκόσμιο του τζούντο

Με το δεξί στο Παγκόσμιο του τζούντο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισαν οι αθλητές μας τους αγώνες τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο, που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Ο Διονύσης Ηλιάδης πέτυχε το πρώτο ιππόν της διοργάνωσης. Στον α΄ γύρο, ο πρωταθλητής των 100 κ. χρειάστηκε 55 δευτερόλεπτα για να κάμψει την αντίσταση του Εσθονού Σάντερ Μάριπου. Ο αθλητής του Φίλιππου Αμυνταίου δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του και με την αποφασιστικότητα που τον διακατέχει στους μεγάλους αγώνες πήρε τη νίκη. Επόμενος αντίπαλός του ήταν ο τον Ολλανδός, Ελκο φαν ντερ Χέιστ. Λόγω της διαφοράς της ώρας, οι αγώνες της κατηγορίας θα ολοκληρώνονταν τα ξημερώματα (για την Ελλάδα).

«Εχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία. Προχωρήσαμε βήμα βήμα και δουλέψαμε σε όλα τα επίπεδα. Ηρθαμε δύο εβδομάδες νωρίτερα. Μέχρι τώρα τα παιδιά είναι μια χαρά. Πρόκειται για νέους αλλά έμπειρους αθλητές. Πρέπει να πάμε καλά γιατί είναι κρίσιμοι αγώνες. Στο μεταξύ, ο κάθε αθλητής μπορεί να βρει απέναντί του και τη διαιτησία. Ολα παίζουν ρόλο», μας είπε από το Ρίο ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ηλιάδης.

Βασικός στόχος των αθλητών μας είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου: «Θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα «εισιτήρια». Δεν θα είναι τόσο εύκολο γιατί υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Σε κάθε κατηγορία παίζουν 60-80 αθλητές. Αναμένεται να διεξαχθούν εκπληκτικοί αγώνες. Από την πλευρά μας όλοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η ελληνική ομογένεια στη Βραζιλία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ελληνική αποστολή. Οι τζουντόκα μας προκειμένου να συνηθίσουν τη διαφορά ώρας πήγαν δύο εβδομάδες νωρίτερα και έμειναν στο Σάο Πάολο. «Εχουμε βρει εδώ πολλούς Ελληνες. Πήγαμε στο Σάο Πάολο για λίγες ημέρες και μας έγινε θερμή υποδοχή. Παρακολουθήσαμε την κυριακάτικη λειτουργία, σε ελληνική εκκλησία, και ήρθαν 500 άτομα για να μας δουν. Τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα και δεν νιώθουμε ξένοι. Πολύ ωραίο συναίσθημα. Υπάρχουν αρκετά άτομα που φεύγουν καθημερινά από το Σάο Πάολο και έρχονται στο Ρίο προκειμένου να μας δουν και να μας στηρίξουν ψυχολογικά. Εχω εντυπωσιαστεί», τονίζει ο προπονητής των επιτυχιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή