Οι ψηλοί και ο Λάκα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλέον ειδικός για να κρίνει και να «ακτινογραφήσει» τη σημερινή μας αντίπαλο στους «8» της διοργάνωσης, Σλοβενία, είναι ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της εθνικής, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Το «μάτι» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο οποίος επί χρόνια εργάστηκε στο πλάι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό αποκάλυψε χθες τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ομάδας του Αλες Πίπαν:

«Τη Σλοβενία τη γνωρίζουμε καλά, γιατί έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια. Και στα παιχνίδια προετοιμασίας και τώρα παρουσιάζει πάνω κάτω το ίδιο πρόσωπο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Αυτό το κομμάτι είναι αξιοσημείωτο, γιατί έχει τέσσερις ιδιαίτερα καλούς ψηλούς, που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και δέχονται στο παιχνίδι πολλές μπάλες από τους περιφερειακούς με σκοπό και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Ο Σμόντις είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος, κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και δέχεται πολλές μπάλες, τις οποίες άλλες τελειώνει και άλλες δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Εχει πολύ καλά νούμερα μέχρι στιγμής και νομίζω ότι είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος μέσα στη ρακέτα. Ο Νεστέροβιτς με τη σειρά του είναι καλός σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη συνέπεια. Παραμένει επικίνδυνος, καθώς μπορεί να σουτάρει και από τα 4-5 μέτρα και να ανοίξει την άμυνα, να τραβήξει τον παίκτη του έξω, όπως και ο αριστερόχειρας ο Ούρος Σλόκαρ, ο οποίος έχει και τρίποντο, αλλά και ο Εράζεμ Λόρμπεκ, ο οποίος μπορεί να παίξει και κοντά στο καλάθι και μακριά από αυτό. Αυτό είναι και το κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε, τη φροντ λάιν των Σλοβένων δηλαδή, γιατί είναι πολύ δυνατή».

Η ομάδα του Αλες Πίπαν, όμως, έχει και τις αδυναμίες της σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Η Σλοβενία έχει ένα πρόβλημα στους εξωτερικούς παίκτες, γιατί δεν έχει πολλούς και ποιοτικούς γκαρντ. Μόνο ο Λάκοβιτς εναλλάσσεται στις θέσεις ένα και δύο, κουράζεται αν πιεστεί και δεν έχει πάντα καθαρό μυαλό, γιατί πρέπει και να σκοράρει. Και δεν μπορεί να παίξει η Σλοβενία χωρίς τον Λάκοβιτς. Ο άλλος γκαρντ είναι ο Ντράγκιτς, ο οποίος είναι 21 χρονών, είναι πολύ καλός παίκτης, είναι παίκτης ρυθμού και καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα, αλλά είναι στο πρώτο του μεγάλο τουρνουά. Κατά συνέπεια δεν έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει σε μια πιεστική άμυνα. Η δική μας προσπάθεια θα είναι να πιέσουμε, να αλλάξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να πάρουμε μερικά κλεψίματα με καλή άμυνα των περιφερειακών παικτών», κατέληξε ο συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή