Πισω απο τις Καμερες

5' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβασμένες οι μετοχές του

Δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση ένας κεντρικός αμυντικός να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι καθοριστικής σημασίας και υψηλού επιπέδου, όπως αυτό της Εθνικής μας με τη Νορβηγία στο Οσλο.

Αυτά τα δύο γκολ θα ανεβάσουν σίγουρα τις μετοχές του Σωτήρη Κυργιάκου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν αρχίσουν να φουντώνουν πάλι τα σενάρια περί επιστροφής του στην Ελλάδα.

Κι αν για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει θέμα, ούτε και υπήρξε το καλοκαίρι όταν το όνομά του «έπαιξε» πάρα πολύ χωρίς να προκύπτει (για πολλούς και διάφορους λόγους) αντίστοιχο ενδιαφέρον από την ομάδα που τον ανέδειξε, είναι βέβαιο ότι το όνομά του θα απασχολήσει ξανά τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού.

Εχουν γραφτεί άλλωστε πάρα πολλά γύρω από το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον 28χρονο διεθνή, το οποίο δεν προχώρησε σε κάτι πιο συγκεκριμένο λόγω των θερμών αντιδράσεων μιας μεγάλης μερίδας των οργανωμένων οπαδών.

Ο ίδιος ο Κυργιάκος δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως στη φημολογία. Ούτε «έρχομαι στον Ολυμπιακό αν μου κάνει καλή πρόταση» έχει πει, ούτε «δεν έρχομαι». Αφήνει άλλους να κάνουν «παιχνίδι», όπως για παράδειγμα τον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι διακαής του πόθος είναι να φέρει τον Κυργιάκο στον Ολυμπιακό.Χρ. Κ.

Σκέψου πριν να μιλήσεις

Πολλοί Ελληνες έσπευσαν να πουν ότι η Γερμανία «έδωσε» τον αγώνα στην Ολλανδία, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του βόλεϊ, με αποτέλεσμα ν’ αποκλεισθεί από τη β΄ φάση η Εθνική μας, η οποία είχε νικήσει την ολλανδική. Είχαμε πει σε κάποιους, που υποστήριζαν αυτή την άποψη, ότι τούτο δεν ευσταθούσε, αφού η Γερμανία έτσι έμπαινε στη β΄ φάση μ’ έναν βαθμό λιγότερο. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αφού έχασε με 0-3 και στη βαθμολογία, σε περιπτώσεις ισοβαθμίας δεν υπολογίζονται τ’ αποτελέσματα των μεταξύ των ισόβαθμων αγώνων, αλλά η διαφορά στα σετ. Η Γερμανία «πλήρωσε» την ήττα εκείνη, διότι έμεινε εκτός τετράδας με διαφορά σετ από τη Σερβία, την οποία είχε νικήσει. Αν είχε επιβληθεί της Ολλανδίας ή είχε ηττηθεί έστω με 1-3, τότε αυτή θα προκρινόταν στους ημιτελικούς. Αρα… μην προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας…Ν. Α. Κων.

Αψυχολόγητες κινήσεις

Μερίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού δεν ξέχασε την παράδοση και φώναξε υβριστικό σύνθημα κατά του Σωτήρη Κυργιάκου στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του φιλικού αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τον Ερυθρό Αστέρα. Λίγη ώρα αργότερα, ο διεθνής αμυντικός «έκλεβε την παράσταση» στο Οσλο, πετυχαίνοντας δύο γκολ με την εθνική ομάδα κατά της Νορβηγίας. Πότε επιτέλους θα αναγνωρίσουν ορισμένοι την ποδοσφαιρική αξία του Κυργιάκου; Και γιατί επιμένουν να καταστρέφουν δημιουργικές επιλογές για την (υποτίθεται) αγαπημένη τους ομάδα;Ν. Ν. Γ.

Αποπροσανατολισμός

Ακόμη δεν έχουμε σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης που οδηγεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008, ωστόσο άνοιξε μία. Επικίνδυνη κουβέντα: ποια είναι καλύτερη εθνική ομάδα, εκείνη που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στην Πορτογαλία ή η σημερινή; Αυτή η συζήτηση, όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, όταν με το καλό πάμε στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.Ν. Ν. Γ.

Μια καλή κουβέντα

Ηταν όντως μοναδική ευκαιρία το τετ α τετ του Πατσατζόγλου στο 93΄ κι αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμος, θα μπορούσε η Εθνική μας να είχε ήδη «κλειδώσει» την πρόκριση με μια μεγάλη νίκη. Οσοι γκρινιάζουν για τον Πατσατζόγλου, ας δουν λίγο και την άλλη όψη του νομίσματος, που λέει ότι είναι μεγάλη «μαγκιά» για έναν δεξιό μπακ χαφ να βρίσκεται στο 93΄ σε επίκαιρη θέση για γκολ, ειδικά όταν η ομάδα του έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη πίεση. Δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση τα μπακ ελληνικών ομάδων να βγαίνουν με τόσο θράσος στην αντεπίθεση όταν είναι τόσο «καυτή» η μπάλα κι πρέπει να πιστωθεί στον Πατσατζόγλου ότι ακολούθησε μια φάση που ένα σωρό άλλοι θα την είχαν παρατήσει. Είναι άδικο να του χρεώνεται μόνο το κακό τελείωμα μιας ευκαιρίας που ο ίδιος τη δημιούργησε με τη γρήγορη κίνησή του.Χρ. Κ.

Εκμετάλλευση

Εξωπραγματικές είναι οι τιμές των εισιτηρίων που έχουν ορίσει οι Ισπανοί διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ για τους αγώνες των προημιτελικών. Τα «μαγικά» χαρτάκια κοστολογούνται μέχρι και… 350 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι απαγορευτικές για τους Ελληνες φιλάθλους, οι οποίοι ψάχνουν, πλέον, τη λύση μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, και η ΕΟΚ αδυνατεί να βρει τον τρόπο για να δώσουν οι «Πελαργοί» το «παρών» στο σημερινό προημιτελικό με τη Σλοβενία, με αποτέλεσμα η Εθνική, κατά πάσα πιθανότητα, να στερηθεί μεγάλο μέρος της πολύτιμης βοήθειας των φιλάθλων της.Σ. Δ.

Ας μάθει και να χάνει…

Η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία της Πορτογαλίας, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σερβία, άναψε τα… αίματα στους Ιβηρες. Μετά το τέλος του αγώνα ο Βραζιλιάνος τεχνικός, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, αποπειράθηκε να χτυπήσει με γροθιά τον Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Χθες, το βίντεο του επεισοδίου έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του «You Tube» και δικαιώνει απόλυτα τον Σέρβο αμυντικό. Βέβαια ο «Ντράγκο» δεν είναι και από τα καλύτερα παιδιά, αφού η γλώσσα του δεν συνάδει με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ωστόσο, ό,τι και να είπε δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά του Σκολάρι, ενός προπονητή που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο. Αναμφίβολα η πίεση είναι μεγάλη, αλλά αν δεν ξέρει να χάνει, τότε καλό θα είναι να βγει στη σύναξη. Αλλωστε έχει μαζέψει τα… ένσημα!Δ. Λουκ.

Μαζί και… μετά

Στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας θ’ αναπαύονται στο εξής οι αφοσιωμένοι οπαδοί του Αμβούργου. Η γερμανική ομάδα, ακολουθώντας τα χνάρια της Μπαρτσελόνα και της Μπόκα Τζούνιορς, δημιούργησε έναν ξεχωριστό χώρο ταφής στο «Φόλκσπαρκστάντιον», στον οποίο θα κατασκευαστούν περίπου 500 τάφοι. Στο μνήμα θα υπάρχει το έμβλημα του συλλόγου. Ηδη έχουν κατατεθεί 15 αιτήσεις για αγορά τάφου. Μπορεί να μοιάζει μακάβριο, αλλά, ίσως, πρόκειται για την αληθινή αφοσίωση στην ομάδα…Δ. Λουκ.

Ανθρώπινος πάντα

Κάθε φορά ο Νίκος Ηλιάδης εντυπωσιάζει με την ευγένεια και τους καλούς του τρόπους. Ο ομοσπονδιακός προπονητής του τζούντο, σε όποιο σημείο του πλανήτη και να βρίσκεται, σηκώνει πάντα το προσωπικό του τηλέφωνο και είναι έτοιμος κάθε στιγμή -είτε πρόκειται για επιτυχία είτε για αποτυχία- να μιλήσει για την εθνική ομάδα. Τέτοιοι προπονητές, αθλητές και παράγοντες χρειάζονται.Σπυρ. Σπαν.

Δυο φορές Ελληνες

Πολλοί λένε ότι οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό είναι δύο φορές Ελληνες. Και δεν έχουν άδικο. Η εθνική ομάδα του τζούντο βρίσκεται στη Βραζιλία και οι ομογενείς κάνουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να τη στηρίξουν. Αντίθετα, στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι που χαρακτηρίζουν τους αθλητές μας «ξένους» και τους αφήνουν αδιάφορους οι επιτυχίες τους, παρόλο που εξαιτίας αυτών ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή