Στις κορυφαίες επέστρεψε η Ρωσία

Στις κορυφαίες επέστρεψε η Ρωσία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης προκρίθηκε μετά από δέκα χρόνια η Ρωσία, που κέρδισε σε έναν συγκλονιστικό αγώνα για την προημιτελική φάση του ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, τη Γαλλία με 75-71. Πλέον, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θα βρει απέναντί της στους «4» το νικητή του σημερινού αγώνα της Λιθουανίας με την Κροατία.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, αλλά οι Ρώσοι αντέδρασαν και πήραν διαφορά 4 πόντων (27-23). Το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια με τους Ρώσους να παίζουν μέσα στο καλάθι και τους Γάλλους να συνεχίζουν να ευστοχούν από τη γραμμή των 6.25. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 39-42 υπέρ της ομάδας του Μπερζό. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ντιο μπήκε «ζεστός» και με 4 συνεχόμενους πόντους του έδωσε προβάδισμα +7 (39-46). Ωστόσο, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ με ένα ξέσπασμα, πραγματοποίησαν σερί 7-0, φέρνοντας το ματς στα ίσα (46-46). Ομως, το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους «τρικολόρ» και πάλι μπροστά (53-56).

Η εξέλιξη του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν συγκλονιστική. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά ο Χόλντεν με σουτ τριών πόντων και ο Σαμοϊλένκο με δίποντο έδωσαν προβάδισμα +5 (69-64) για τη Ρωσία, δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος. Ωστόσο, η Γαλλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Τα δυο αστέρια της, Ντιο και Πάρκερ πέτυχαν σημαντικά καλάθια, φέρνοντας το ματς στα ίσα 69-69, ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος. Ο Χόλντεν ευστόχησε σε δυο βολές, κάνοντας το 71-69 για τη Ρωσία, 24 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Στην επόμενη επίθεση κέρδισε φάουλ ο Ντιο, έχασε όμως και τις δυο βολές.

Ομως τον μιμήθηκε αμέσως μετά ο Πασούτιν. Επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Πάρκερ κέρδισε με τη σειρά του φάουλ, όμως έβαλε μόνο τη μια μειώνοντας σε 71-70. Ο Πασούτιν, πήγε και πάλι στις βολές, στις οποίες ευστόχησε κάνοντας το 73-70. Ο Πάρκερ κέρδισε και πάλι φάουλ, όμως η κομπίνα του δεν έπιασε όταν αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη βολή, με αποτέλεσμα να χάσει το ματς η ομάδα του με 75-71.

ΡΩΣΙΑ: Κιριλένκο 6, Χόλντεν 15, Πασούτιν 11, Μόνια 2, Κριάπα 16, Σαμοϊλένκο 6, Μοργκούνοφ 14, Πάντιους 1, Ζεβροσένκο 4, Μπίκοφ, Σαμπάλκιν, Πονκράσοφ.

ΓΑΛΛΙΑ: Πάρκερ 15, Γκομίς 5, Σανγκαρέ, Μπαντιάνε, Τουριάφ 8, Τζιφά, Ντιό 17, Ντιαβαρά 5, Πιετρούς 8, Κίρκσεϊ 8, Βάις 2, Φερσό 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή