ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «κακο δαιμονα» της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών τείνει να εξελιχθεί η αντίστοιχη της Ρουμανίας. Προ ημερών τη νίκησε στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και της αφαίρεσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στον τελικό. Το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στη Ρουμανία και η οικοδέσποινα θα έχει όλες τις «αβάντες» για να περάσει.

Με βαση τα σημερινά δεδομένα, τρεις θέσεις θα διεκδικηθούν από πέντε ομάδες: Ρουμανία, Ρωσία, Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία. Η τελευταία θεωρείται η λιγότερο ισχυρή των πέντε. Ουδέποτε, όμως, μπορείς να υποτιμήσεις εθνική ομάδα της Γερμανίας, ειδικά σε άθλημα που έχουν και παράδοση. Η Ρωσία, παρότι διανύει την ίσως χειρότερη περίοδο στην ιστορία της στο πόλο, μπορεί να ισχυροποιηθεί εφ’ όσον επιστρέψουν κάποιοι από τους παλαιούς παίκτες, που έχουν αποσυρθεί από την Εθνική. Η Ιταλία είναι η… Ιταλία. Αυτό τα λέει όλα.

Για τη Ρουμανια είπαμε μερικά πράγματα. Να προσθέσουμε ότι έχει «σπρώξιμο» και από τη διαιτησία. Οσοι έχετε δει και θυμάστε τι έγινε στον μεταξύ μας αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης, στον οποίον νικήσαμε 8-7, αντιλαμβάνεστε τι εννοούμε. Πληροφορηθήκαμε ότι και στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά με το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία ευνοήθηκε συγκεκαλυμμένα. Δεν νίκησε, αλλά το μήνυμα εστάλη, εν όψει του επόμενου.

ΙΣΩΣ αναρωτηθείτε, από πού αντλεί η Ρουμανία την ισχύ της στα «κυκλώματα». Εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης είναι ο πολιτογραφημένος Ελβετός, Ρουμάνος, Κορνέλ Μαρκουλέσκου… Δεν ξέρουμε αν αυτό σημαίνει κάτι. Απλώς το αναφέρουμε.

Ασ μη θεωρουμε, λοιπόν, δεδομένη την πρόκριση της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αγωνιστικά αξίζει να είναι στο Πεκίνο. Ομως στους Ολυμπιακούς δεν μετέχουν οι καλύτερες 12 ομάδες του κόσμου, διότι πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι ήπειροι. Συνεπώς, κάποιες εθνικές ομάδες ισχυρότερες από τις εκπροσώπους της Ασίας και της Αφρικής, αλλά ακόμη και από την πάντα δυνατή Αυστραλία, θα μείνουν εκτός. Θα είναι καταστροφικό για το ελληνικό πόλο να είναι μία από αυτές. Το άθλημα θα γυρίσει πολύ πίσω.

Συνεπωσ, πρέπει, πάση θυσία, που λέει ο λόγος, η Εθνική μας να προκριθεί. Η προετοιμασία πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Ας αποβεί αυτό εις βάρος του πρωταθλήματος. Οι επιλογές των παικτών πρέπει να γίνουν με αποκλειστικά αγωνιστικά κριτήρια. Η Ομοσπονδία και η Πολιτεία να παράσχουν στην ομάδα ό,τι χρειαστεί. Η Ελλάς δεν πρέπει να λείψει από το πόλο των Ολυμπιακών.

Τα ιδια ισχύουν και για την εθνική γυναικών, με δεδομένο ότι είναι η κάτοχος του ασημένιου ολυμπιακού μεταλλίου του 2004. Μόνο που τα πράγματα γι’ αυτήν είναι δυσκολότερα, αφού στους Ολυμπιακούς μετέχουν μόνο οκτώ γυναικείες ομάδες και οι πέντε ήπειροι πρέπει να εκπροσωπούνται. Εκτός κι αν η εκπρόσωπος της Αφρικής αποφασίσει να μη μετάσχει, όπως συνήθως συμβαίνει στο πόλο γυναικών. Οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες για την Εθνική μας, που, όμως, δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν πριν από τρία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή