Το φαβορί κόντρα στο αουτσάιντερ

Το φαβορί κόντρα στο αουτσάιντερ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μοναδική αήττητη ομάδα του Ευρωμπάσκετ, η Λιθουανία, θα αντιμετωπίσει σήμερα (20.00), στη φάση των «8», τη μοναδική ομάδα που κατάφερε να νικήσει τους πανίσχυρους Ισπανούς, την Κροατία. Οι Λιθουανοί παρουσιάζονται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη σημερινή αναμέτρηση αλλά και ως ένα από τα μεγαλύτερα (πίσω από την Ισπανία) για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας στηρίζεται κυρίως στα κέφια των Σισκάουσκας και Γιασικεβίτσιους, με τον τελευταίο, όμως, να αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο «Σάρας» αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στη Σλοβενία και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να αγωνιστεί απέναντι στην Κροατία ο πλέι μέικερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, χωρίς όμως να είναι 100% έτοιμος. Πάντως, η Λιθουανία έδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Γιασικεβίτσιους, καθώς το κενό του δεν φάνηκε στον αγώνα με τους Σλοβένους, αφού οι Σισκάουσκας και Καουκένας κάλυψαν επάξια την απουσία του.

Στο «στρατόπεδο» της Κροατίας μπορεί εξαρχής ο στόχος να ήταν η είσοδος στους «8», αλλά… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ο Γιάσμιν Ρέπεσα γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ απέναντι στους Λιθουανούς, κάτι που όμως δεν φαίνεται να τον ενοχλεί καθόλου. Αλλωστε, διατηρώντας χαμηλούς τόνους κατάφερε να επικρατήσει των Ισπανών στην πρώτη φάση των ομίλων. Η αποδοτικότητα της περιφερειακής γραμμής των «Χρβάτσκι» με τους Κους, Πόποβιτς και Τόμας αποτελεί το «κλειδί» για τους Κροάτες, οι οποίοι με το γνωστό τους «άναρχο» παιχνίδι θα επιχειρήσουν να «κλέψουν» την πρόκριση από τους Λιθουανούς.

Πάντως, και οι δύο ομάδες αρέσκονται να «ανοίγουν» επιθετικά τα σκορ τους. Ειδικότερα οι Λιθουανοί που σκοράρουν 85,3 πόντους ανά αγώνα, με τους Κροάτες να έχουν 79,2. Σε ό,τι αφορά την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, οι Λιθουανοί έχουν το πάνω χέρι με τέσσερις νίκες έναντι μιας των αντιπάλων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή