Απάντηση με έφεση

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την αρχική αμηχανία τους, από το άκουσμα της ποινής, οι άνθρωποι της McLaren ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους. Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος, σε συνεργασία με τα στελέχη της ομάδας, περιμένουν το πλήρες σκεπτικό της απόφασης της FIA ώστε να ασκήσουν έφεση.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Νόρμπερτ Χάουγκ, παραδέχθηκε ότι η ποινή ήταν ένα σοκ για όλη την ομάδα. «Τώρα θα παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη για να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση μέσα στην πίστα και μετά θα βρούμε το δίκιο μας στα δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής της McLaren, Ρον Ντένις, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες. «Εχουμε ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 450-500 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, χωρίς χρέη, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε ισχυροί οικονομικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα τρέξουμε κανονικά στο υπόλοιπο αυτής της σεζόν και των επόμενων. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μας συνεχίζουν στη μάχη του πρωταθλήματος», επισήμανε ο 60χρονος, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόστιμο ενδέχεται να μειωθεί με την έφεση.

Ολα άρχισαν στις 22 Ιουνίου, όταν και η Ferrari αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του Νάιτζελ Στέπνεϊ. Η κατηγορία που του απεδόθη ήταν ότι υπέκλεψε απόρρητα έγγραφα της ομάδας. Εντεκα μέρες αργότερα η «Σκουντερία» κοινοποιεί την απόλυσή του, ενώ την επομένη (3/7) το νομικό τμήμα της εταιρείας καταθέτει αγωγή κατά του Μάικ Κάφλαν, με την κατηγορία ότι ήταν ο αποδέκτης των κλεμμένων εγγράφων της από τον Στέπνεϊ.

Η εμπλοκή της Δικαιοσύνης αναγκάζει τη FIA να ξεκινήσει έρευνα. Ο επικεφαλής της McLaren, Ρον Ντένις, δηλώνει ότι η ομάδα του είναι αθώα. Το ίδιο πράττει και ο Στέπνεϊ, ο οποίος εγκαταλείπει την Ιταλία. Στις 11/7 γίνεται εξωδικαστικός συμβιβασμός της Ferrari με τον Κάφλαν και δύο μέρες αργότερα η ομοσπονδία καλεί τη McLaren να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Παγκόσμιου Συμβουλίου.

Οι εξελίξεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Ο Κάφλαν φέρεται να έχει καταθέσει ότι γνώριζαν κι άλλοι υπάλληλοι της McLaren για τα κλεμμένα δεδομένα. Η βρετανική ομάδα αντιδρά άμεσα και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του.

Στις 26 Ιουλίου γίνεται η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο κρίνει ένοχη τη McLaren, αλλά δεν της επιβάλλει κάποια ποινή λόγω έλλειψης στοιχείων. Την πρώτη ημέρα του Αυγούστου ο Μαξ Μόσλεϊ στέλνει την υπόθεση στο εφετείο, ύστερα από πιέσεις των Ιταλών.

Η εκδίκαση της έφεσης ακυρώνεται (5/9) και στη θέση της ορίζεται δεύτερη ακροαματική διαδικασία, επειδή προέκυψαν νέα στοιχεία. Δύο ήμερες αργότερα γίνεται γνωστό ότι ο Φερνάντο Αλόνσο φέρεται να έχει δώσει τα νέα στοιχεία στη FIA, με αποτέλεσμα να γίνει η δεύτερη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, με τις γνωστές πλέον τιμωρίες.

– Υστερα από απουσία ενός χρόνου από το αγωνιστικό πρόγραμμα, η φημισμένη πίστα του Σπα επιστρέφει στη F1, φιλοξενώντας αύριο στον 14ο αγώνα της χρονιάς. Το Circuit de Spa-Francorchamps είναι ένα από τα αγαπημένα των πιλότων, καθώς περιέχει μοναδικές οδηγικές προκλήσεις, όπως είναι η περίφημη στροφή Eau Rouge, στην οποία τα μονοθέσια μπαίνουν με ταχύτητα που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή