Αυτοί είναι πρωταθλητές

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική μας ομάδα πραγματοποιώντας μια απίστευτη αντεπίθεση στο δεύτερο μισό του τετάρτου δεκαλέπτου, επικράτησε της Σλοβενίας με 63-62 και προκρίθηκε πανάξια στον σημερινό ημιτελικό (20.00) απέναντι στην Ισπανία. Οι διεθνείς μας γύρισαν το ματς από το -16 και πήραν μία παλικαρίσια, όσο και απίστευτη, νίκη-πρόκριση απέναντι στην ομάδα του Αλες Πίπαν.

Νευρικά ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με τους Σλοβένους να στηρίζονται κυρίως στις επιθετικές επιλογές του Νεστέροβιτς και τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους Ντικούδη και Παπαδόπουλο κάτω από τη ρακέτα. Η ομάδα του Αλες Πίπαν «έκλεισε» την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 14-17, ενώ και το ξεκίνημα της δεύτερης δεν είχε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου, όμως η ομάδα του Πίπαν πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα προβάδισμα 6 πόντων (28-34), καθώς η εθνική μας «πλήρωσε» τα λάθη της στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Ακόμα χειρότερο ήταν το ξεκίνημα της εθνικής στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι Σλοβένοι έφτασαν τη διαφορά στους 13 πόντους (28-41). Οι παίκτες του Γιαννάκη ήταν εκτός κλίματος και απελπιστικά άστοχοι με τη διαφορά να μένει στους 11 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η εθνική προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της στην τελευταία περίοδο και με… άρωμα Βελιγραδίου από τον ημιτελικό με τη Γαλλία τα κατάφερε! Τα παλικάρια του Γιαννάκη στα τελευταία πέντε λεπτά έπαιξαν ως πραγματικοί πρωταθλητές και με πρωταγωνιστές τους Ζήση και Παπαλουκά πραγματοποίησαν μια ιστορική ανατροπή κερδίζοντας το παιχνίδι με 63-62!

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 17, Μπουρούσης 2, Ζήσης 7, Σπανούλης 6, Βασιλόπουλος 2, Πελεκάνος, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 5, Παπαδόπουλος 10, Κακιούζης 2.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Λάκοβιτς 14, Ντράγκιτς 7, Νεστέροβιτς 16, Σμόντις 10, Σλόκαρ 4, Γιάγκοντνικ 2, Ντ. Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ, Ε. Λόρμπεκ 7.

Στον άλλο προημιτελικό της χθεσινής ημέρας, ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς, η Λιθουανία επικράτησε της Κροατίας με 74-72 και προκρίθηκε στους «4» του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, σήμερα στις 22.30. Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπουτάουτας, οι Κλέιζα με 19 πόντους και Σονγκάιλα με 20. Από πλευράς ηττημένων, οι οποίοι «πλήρωσαν» την αστοχία τους στις βολές, ξεχώρισε ο Πλάνινιτς με 16 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή