Ελευθερόπουλος: Η Λάτσιο φέτος είναι προβληματική

Ελευθερόπουλος: Η Λάτσιο φέτος είναι προβληματική

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ιταλική ομάδα στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι ήταν η Ρόμα, φέτος… συναντάει την άλλη μεγάλη ομάδα της «αιώνιας πόλης», τη Λάτσιο. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν ευκολότερο έργο με αντίπαλο τη Λάτσιο. Το γιατί το εξήγησε στην «Κ» ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και νυν της Σιένα: «Η Ρόμα ήταν καλύτερη ομάδα, πιο πλήρης απ’ τη Λάτσιο. Να σημειώσω και τη διαφορά συστήματος. Η Ρόμα έπαιζε έπαιζε εκπληκτικά το 4-3-3, ενώ η Λάτσιο χρησιμοποιεί 4-4-2 με ρόμβο».

Τραυματισμοί και κενά

Ακτινογραφώντας την πρώτη αντίπαλο των πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μπήκε σε λεπτομέρειες: «Η Λάτσιο είναι πιο αδύνατη σε σχέση με πέρυσι, όταν και έκανε ένα φανταστικό πρωτάθλημα χωρίς να το περιμένει κανείς. Εχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Ομως, τώρα η ομάδα είναι διαφορετική. Εχει προβλήματα στην άμυνα, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών πολλοί αμυντικοί. Παράλληλα, μεγάλη διαφορά έκανε πέρυσι ο Αντζελο Περούτσι. Είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας ο οποίος με την παρουσία του παρέσχε ασφάλεια στους συμπαίκτες του. Τώρα, ο (43χρονος) Μάρκο Μπαλότα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων. Οι τραυματισμοί και η έλλειψη του Περούτσι έχουν φέρει αναταραχή στους Ιταλούς».

Αυτή είναι μία όψη του νομίσματος, που περιλαμβάνει τα αδύνατα σημεία της Λάτσιο. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τα εντόπισε στην άμυνα. Ωστόσο, η επίθεση της ιταλικής ομάδας μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο: «Η δύναμη της Λάτσιο είναι το επιθετικό της δίδυμο, ο Γκόραν Πάντεφ και ο Τομάσο Ρόκι. Είναι διαφορετικοί παίκτες και ο ένας μπορεί να συμπληρώσει τον άλλον. Ο Ρόκι είναι ο κλασικός παίκτης περιοχής. Θυμίζει τον Γκερντ Μίλερ. Είναι στην περιοχή και μόλις πάει η μπάλα στα πόδια του… κολλάει το γκολ. Ο Πάντεφ είναι πιο μπαλαδόρος, είναι το βαρόμετρο της Λάτσιο. Παίζει έξω απ’ την περιοχή και κάνει πολλές ντρίπλες. Θα πρέπει να βγαίνει ένας πάνω του να τον μαρκάρει. Οι δύο τους έχουν τρομερή συνεργασία».

Ο αγώνας της Τρίτης θα διεξαχθεί δίχως θεατές, λόγω της τιμωρίας του Καραϊσκάκη για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών του Ολυμπιακού στον περσινό αγώνα με τη Σαχτάρ. Το γεγονός αυτό ευνοεί τη Λάτσιο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Είναι πολύ άσχημο για τον Ολυμπιακό που θα παίξει χωρίς κόσμο, γιατί οι Ιταλοί θα είχαν πρόβλημα με ένα γεμάτο Καραϊσκάκη. Στη Ρουμανία με τη Δυναμό Βουκουρεστίου τα είχαν χάσει απ’ τον κόσμο!».

Θέλει χρόνο

Οσο για τον Ολυμπιακό και το σύστημα που θα εφαρμόσει ο Τάκης Λεμονής (4-5-1 αντί για 4-3-3 που προτιμούσε ο Τροντ Σόλιντ), ο έμπειρος τερματοφύλακας υπογράμμισε: «Τα συστήματα είναι καλά. Αλλά τη διαφορά την κάνουν οι παίκτες. Για να παίξεις ένα σύστημα καλά, πρέπει να το δουλέψεις πολύ. Οντως, το 4-3-3 δεν βγήκε στην Ευρώπη…».

Προσθέτει ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται πίστωση χρόνου, λόγω των πολλών μεταγραφών. «Σίγουρα θέλει χρόνο ο Ολυμπιακός. Αλλά όταν παίρνεις τέτοιους παίκτες, μειώνεται ο χρόνος που χρειάζεται. Το θετικό είναι ότι φέτος δεν υπάρχει πίεση για ευρωπαϊκή διάκριση. Αυτό μπορεί να βγει σε καλό στην ομάδα. Και εμείς το 1998 είχαμε μπει χωρίς απαιτήσεις στη διοργάνωση και φθάσαμε έως τον προημιτελικό γύρο».

Εν κατακλείδι… «Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος. Για τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ σημαντικό να νικήσει τη Λάτσιο. Αν δεν τα καταφέρει, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή