Εξι μονομάχοι στην αρένα…

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα Ευρώπης και αυτή την εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά σε συλλογικό και όχι εθνικό επίπεδο. Εξι ομάδες μας ρίχνονται στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τον Ολυμπιακό μοναχικό εκπρόσωπό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Αρη, τον Πανιώνιο και την κυπελλούχο Λάρισα να αγωνίζονται στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετέχουν απ’ ευθείας στη φάση των ομίλων, ενώ οι άλλες πέντε ομάδες μας θα χρειαστεί να προκριθούν μέσα από διπλά παιχνίδια για να παίξουν από τον Οκτώβριο στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ. Πρόβλημα για όλες τις ομάδες μας ανεξαιρέτως είναι ο χαμηλός βαθμός ετοιμότητας. Λίγο πριν φύγει ο Σεπτέμβριος, μόνο η ΑΕΚ έχει δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, αυτά που έδωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι άλλες πέντε μετρούν μόλις ένα ματς πρωταθλήματος κι αυτό σίγουρα θα τους δημιουργήσει προβλήματα απέναντι σε αντιπάλους που έχουν μπει σε καθαρά αγωνιστικούς ρυθμούς αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.

Πέρα από την προσωπική διάκριση που θα διεκδικήσει η καθεμία τους ξεχωριστά, κοινός στόχος είναι η συγκέντρωση πολύτιμων βαθμών για να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Από την 6η θέση που είχε φτάσει πριν από λίγα χρόνια, έχει κατρακυλήσει στη 18η και κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα να βγάζει μία ομάδα απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άλλη μία στην γ΄ προκριματική φάση και τέσσερις στο ΟΥΕΦΑ. Οπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση και με δεδομένες τις δυσκολίες που προέκυψαν από την κλήρωση, θα είναι επιτυχία αν η Ελλάδα διατηρήσει τη θέση της και άθλος αν καταφέρει να τη βελτιώσει…

Με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Βέρντερ Βρέμης και τη Λάτσιο, ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο, όπου αντικειμενικός (και εφικτός) στόχος είναι η τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ. Πρώτος αντίπαλός του θα είναι η Λάτσιο την Τρίτη, στο άδειο από φιλάθλους Καραϊσκάκη. Το θεωρητικά πιο εύκολο έργο το έχει ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην Αρτμέντια Πετρζάλκα, η οποία τον υποδέχεται την Πέμπτη στην Μπρατισλάβα. Στο γκρουπ των «ισχυρών» του ΟΥΕΦΑ ήταν και η ΑΕΚ, αλλά σίγουρα περίμενε πιο προσιτό αντίπαλο από τη Σάλτσμπουργκ του Τραπατόνι, η οποία την υποδέχεται την ίδια μέρα στην Αυστρία. Οι άλλες τρεις ομάδες μας ήταν στο γκρουπ των «αδυνάτων» και ήταν αναμενόμενο να πέσουν στα βαθιά. Θεωρητικά, ο Πανιώνιος φάνηκε λίγο πιο τυχερός από τις άλλες δύο. Κληρώθηκε με τη γαλλική (και όχι σε καλή κατάσταση εφέτος) Σοσό, ενώ ο Αρης κόντρα στη Σαραγόσα και η Λάρισα απέναντι στην Μπλάκμπερν έχουν σαφώς πιο δύσκολες αποστολές. Για ποδόσφαιρο μιλάμε όμως και τίποτα δεν είναι αδύνατο, σύμφωνα με την παράλογη λογική του!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή