Χάλκινο και Πεκίνο

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας». Δανειζόμαστε τη φράση που χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την εθνική ομάδα μπάσκετ, γιατί παρά την ήττα, χθες, από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία με 82-77, κέρδισε στις καρδιές μας! Η ελληνική ομάδα, στην καλύτερη βραδιά της στο Ευρωμπάσκετ, λύγισε στα τελευταία 11΄΄ ίσως και επηρεασμένη από τον εκνευρισμό που της προκάλεσαν οι προκλητικοί Ισπανοί παίκτες και ορισμένες αποφάσεις των διαιτητών σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Η Ελλάς, πλέον θ’ αγωνιστεί σήμερα στον μικρό τελικό (20.00, ΕΤ 1), με τον ηττημένο της αναμέτρησης Λιθουανία – Ρωσία (σ.σ. ολοκληρώθηκε μετά την έκδοση της «Κ»), με στόχο το χάλκινο μετάλλιο, που θα της δώσει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπει στη περιπέτεια του προολυμπιακού τουρνουά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εθνική μας κοίταξε από την αρχή του αγώνα στα μάτια τους πολύ καλούς Ισπανούς. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας επιθετική άμυνα. Οι αντίπαλοί μας ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή βραδιά το Ναβάρο και τον Καλντερόν, που τους κρατούσαν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε στραβά με μια συζητήσιμη απόφαση των διαιτητών, το αντιαθλητικό φάουλ στον Τσαρτσαρή. Οι γηπεδούχοι πήγαν στο +5 (65-60, 33.30΄΄). Η Ελλάς επανήλθε, πήρε κι αυτή κι ένα… εκτός προγράμματος σφύριγμα (τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στον Ρούντι) και πέρασε και πάλι μπροστά (67-65 στο 35΄).

Η απάντηση των Ισπανών ήταν άμεση. Ναβάρο και Καλντερόν (πάλι τρίποντο) και 70-67. Πλέον, ήταν φανερό το παιχνίδι θα πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού. Οι Ισπανοί, όμώς, ήταν πιο ψύχραιμοι. Παρά το γεγονός ότι απαντήσαμε με δύο τρίποντα (Βασιλόπουλος και Ζήσης) και μειώσαμε στους δύο πόντους (76-78 στα 19΄΄ πριν από το τέλος), έφτασαν στη νίκη – πρόκριση.

«Το παιχνίδι κρίθηκε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες Το ξέραμε αυτό, αλλά είχαν αρκετούς και καλούς παίκτες οι οποίοι μας τιμώρησαν. Κάναμε κάποια λάθη στο τέλος και μας στοίχισαν. Βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα ορισμένοι Ισπανοί παίκτες και γι’ αυτό χάσαμε. Αύριο θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε το μετάλλιο», δήλωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Π. Γκασόλ 23, Φερνάντεθ 2, Καμπέθας 3 (1), Ναβάρο 23 (5), Καλντερόν 18 (4), Ρέγιες 2, Χιμένεθ 5 (1), Μ. Γκασόλ, Μούμπρου, Γκαρμπαχόσα 6.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 3, Μπουρούσης, Ζήσης 6 (1), Σπανούλης 24 (1), Βασιλόπουλος 10 (3), Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης 8 (1), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 6, Παπαδόπουλος 2, Κακιούζης 8.

– Η Κροατία επικράτησε της Γαλλίας 86-69, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο προολυμπιακό τουρνουά, όπου θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

– Συγκλονιστικό φινάλε είχε η αναμέτρηση της Γερμανίας με τη Σλοβενία. Οι Γερμανοί επικράτησαν με 69-65, και θα διεκδικήσουν την 5η θέση του Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο την Κροατία (17.30, ΕΤ 1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή