ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συγγνώμη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Το περιστατικό με την απόπειρα του Φελίπε Σκολάρι να γρονθοκοπήσει τον Ντραγκουντίνοβιτς, είναι ενδεικτικό της τεράστιας πίεσης που δέχονται όλοι οι πρωταγωνιστές ενός αγώνα.

Ο Σκολάρι δεν είναι κανένα παιδαρέλι που δεν ξέρει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Είναι πολύπειρος προπονητής, παγκόσμιος πρωταθλητής, το κοντέρ του έχει γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα στα γήπεδα όλου του κόσμου κι όμως έφτασε στο σημείο να σηκώσει χέρι και να προσπαθήσει να χτυπήσει έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να είναι γιος του.

Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο αντίστοιχο περιστατικό. Συνηθίζουμε να μιλάμε για επαγγελματίες, που είναι υποχρεωμένοι να αντιδρούν πάντα με ψυχραιμία, αλλά πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι και έρχονται στιγμές που χάνουν το μέτρο. Η αξιοπρέπεια όμως απαιτεί να ζητάνε συγγνώμη και να αποδέχονται τις συνέπειες των πράξεών τους, γιατί αλλιώς χάνουν το όποιο δίκιο τους. Χρ. Κ.

Βασιλική χλιδή

Βασιλικο θα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της άρσης βαρών, που θα γίνει από αύριο έως και τις 26 του μηνός στην Τσιάνγκ Μάι στην Ταϊλάνδη. Είναι αφιερωμένο στον βασιλιά της χώρα, Μπουμιμπόλ, που το 2007 έγινε 80 χρόνων. Μάλιστα, ονομάζεται «Βασιλικό παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών 2007». Φαντάζεστε τη χλιδή…Ν. Α. Κων.

Υψηλές φιλοδοξίες

Την… κορυφη έχει βάλει στόχο ο Μαράτ Σαφίν. Ο Ρώσος τενίστας δεν φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης -εξάλλου αυτή είναι «καπαρωμένη» από τον Φέντερερ- αλλά σε μια από τις υψηλότερες κορφές του Εβερεστ, την Τσο Ογιοτ (8.201 μ.). Αυτές κι αν είναι… υψηλές φιλοδοξίες.Σπυρ. Σπαν.

Τα… άλλα γκάλοπ

Η προεκλογικη εκστρατεία αλλά και οι εκλογές συνέπεσαν με τη διεξαγωγή αρκετών αθλητικών διοργανώσεων. Πολλοί παράγοντες αποφάσισαν να μην παρακολουθήσουν προσπάθειες των αθλητών τους προκειμένου να στηρίξουν την αγαπημένη τους πολιτική παράταξη ή τον αγαπημένο τους πολιτικό. Αθλητές και αθλήτριές μας που παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις και δεν θα ψηφίσουν, κάνουν γκάλοπ μεταξύ τους προκειμένου να δουν ποιο… κόμμα βγαίνει χαμένο. Σπυρ. Σπαν.

Αντέχει, το θηρίο

Παρακολουθωντασ την ομάδα της Γερμανίας στο Ευρωμπάσκετ, εύλογα δημιουργείται στο μυαλό κάθε φιλάθλου μία απορία. Πώς ο Ντιρκ Νοβίτσκι αντέχει και αγωνίζεται ακόμα με αυτή την ομάδα. Σίγουρα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή όπου μόνος του (κυριολεκτικά) αναγέννησε το μπάσκετ της Γερμανίας, έχοντας δίπλα του όχι άξιους συμπαραστάτες. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάποιες άλλες βεντέτες του αθλήματος, που επανειλημμένα σνομπάρουν τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας τους. Σ. Δ.

Κατάσκοποι…

Το προστιμο που επέβαλε η FIA στη McLaren είναι μακράν το βαρύτερο στην ιστορία του αθλήματος. Το αμέσως επόμενο ανέρχεται σε 95 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα και αναφερόμαστε στα πέντε εκατομμύρια που κλήθηκαν να πληρώσουν πέρυσι οι Τούρκοι διοργανωτές, όταν είχαν παρουσιάσει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σαν πρόεδρο κράτους που στην ουσία δεν υπάρχει. (Βέβαια στο τέλος πληρώθηκε το μισό.) Τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι η «κατασκοπεία» πληρώνεται πολύ ακριβά. Και ας μην είμαστε στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο, παρά τις τιμωρίες η αξιοπιστία έχει πληγεί… Δ. Λουκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή