Αξιοπρεπής αυλαία

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει κούραση και Λιθουανούς χθες στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 69-78 από την ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας και να καταλάβει την τέταρτη θέση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την ήττα αυτή έχασε την ευκαιρία να πάρει απευθείας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς πλέον θα αναγκαστεί να μετάσχει σε προολυμπιακό τουρνουά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παρά το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι η εθνική μας ομάδα κατάφερε να κρατήσει τους Λιθουανούς κοντά στο σκορ χάρη κυρίως στον επιθετικό οίστρο του Νίκου Ζήση. Από τη μία ο Κριστόφ Λαβρινόβιτς έπαιζε μόνος του, στο πρώτο δεκάλεπτο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά από την άλλη ο Ζήσης, πότε με ατομικές προσπάθειες και πότε με σουτ εκτός παιδιάς κατάφερνε να κρατήσει την Εθνική μέσα στο παιχνίδι.

Μάλιστα, στα μέσα της δεύτερης περιόδου οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πέρασαν μπροστά στο σκορ (29-26), αλλά η ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας με ένα σερί (1-13) έκανε το 30-39, δυόμισι λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι και τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 7 πόντους (34-41).

Και η τρίτη περίοδος δεν επεφύλασσε κάτι διαφορετικό για την Εθνική μας, η οποία φαινόταν κουρασμένη έπειτα από την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού απέναντι στην Ισπανία το Σάββατο. Οι Λιθουανοί συνέχισαν να είναι εύστοχοι από τη γραμμή των 6,25 μ., ενώ από ελληνικής πλευράς, η είσοδος του Βασιλόπουλου στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια στην Εθνική.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οκτώ πόντους πίσω (54-62), αλλά ένα ξέσπασμα των Λιθουανών με μπροστάρη τον Ραϊμόνας Σισκάουσκας έφερε τη διαφορά στους 12 (58-70) στα μισά της περιόδου. Οι παίκτες του Γιαννάκη στη συνέχεια προσπάθησαν, ήθελαν, αλλά δεν… μπορούσαν να καταφέρουν ό,τι και με τους Σλοβένους. Αλλωστε, οι Λιθουανοί είναι μια ομάδα πολύ πιο έμπειρη από αυτή του Αλες Πίπαν.

Κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της και η κούραση από τα προηγούμενα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Σλοβένους και Ισπανούς και παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Νίκου Ζήση (23 πόντοι), η ήττα δεν απεφεύχθη (69-78). Η Εθνική, εκτός από τον Ζήση, δεν είχε κάποιον άλλον παίκτη σε καλή μέρα, καθώς παίκτες-βαρόμετρα όπως οι Παπαλουκάς, Σπανούλης και Παπαδόπουλος έμειναν σε ρηχά νερά. Από την πλευρά των Λιθουανών οι Σισκάουσκας και Κριστόφ Λαβρινόβιτς έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά με 13 και 19 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού να σημειώνει ορισμένα κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 8, Μπουρούσης 4, Ζήσης 23, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος 8, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 10, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 7, Παπαδόπουλος, Κακιούζης.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Καουκένας 5, Ματσιούλις 3, Ντ. Λαβρινόβιτς 6, Σισκάουσκας 13, Σονγκάιλα 2, Γιασάιτις 6, Κλέιζα 13, Κρ. Λαβρινόβιτς 19, Γιασικεβίτσιους 11, Γιανκούνας, Γιαφτόκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή