Η Ρωσία στο θρόνο της Ευρώπης 22 χρόνια μετά

Η Ρωσία στο θρόνο της Ευρώπης 22 χρόνια μετά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Ρωσία χάρη σε ένα καλάθι (και μετά από καθοριστικό κλέψιμο στον Γκασόλ) του Τζέι Αρ Χόλντεν δύο δεύτερα πριν από τη λήξη του αγώνα, κατέκτησε την πρώτη θέση του 35ου ευρωμπάσκετ επικρατώντας με 60-59 των Ισπανών. Οι Ρώσοι στηριζόμενοι στην εκπληκτική τους άμυνα και στον εξαιρετικό Αντρέι Κιριλένκο πραγματοποίησαν τη μεγάλη έκπληξη μέσα στο «σπίτι» των υπεροπτών Ισπανών, οι οποίοι «πλήρωσαν» τη νευρικότητά τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ είχαν ως μοιραίο παίκτη του αγώνα, τον Παού Γκασόλ, ο οποίος αστόχησε στην τελευταία και καθοριστική επίθεση της ομάδας του.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Π. Γκασόλ 14, Φερνάντεθ 5, Καμπέθας 2, Ναβάρο, Καλντερόν 15, Ρέγιες 5, Χιμένεθ 5, Μπ. Ροντρίγκεζ, Μ. Γκασόλ 5, Μουμπρού, Γκαρμπαχόσα 8.

ΡΩΣΙΑ: Χόλντεν 8, Κιριλένκο 17, Μοργκούνοφ 4, Σαμοϊλένκο, Κριάπα 7, Πασούτιν 3, Μόνια 3, Πονκρασόφ 8, Σαβρασένκο 10, Πάντιους.

Η Γερμανία έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Ντιρκ Νοβίτσκι (31 πόντους και 12 ριμπάουντ) επικράτησε της Κροατίας με 80-71 και κατέλαβε την 5η θέση στη διοργάνωση. Οι Κροάτες περιορίστηκαν στην 6η θέση, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ούκιτς 4, Κους 10, Πόποβιτς 14, Ρόζιτς 4, Πρκάτσιν 9, Τόμας 3, Πλάνινιτς 7, Μπάνιτς 16, Κασούν 2, Μπάρατς 2.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ντεμιρέλ 4, Οκουλάγια 4, Αριγκμπάμπου, Γκάρετ 3, Χέρμπερ 7, Χάμαν 8, Γκριν 10, Ρόλερ, Γκρουνχάιντ, Φέμερλινγκ 2, Νοβίτσκι 31, Γιάγκλα 11.

– Την 7η θέση κατέλαβε η Σλοβενία και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Με 8 εύστοχα τρίποντα στην 4η περίοδο, οι Σλοβένοι κάλυψαν τη διαφορά των 6 πόντων με την οποία έχαναν στο 30΄ και επιβλήθηκαν 88-74 της Γαλλίας.

ΓΑΛΛΙΑ: Γκομίς 10, Ζιφά 2, Σανγκάρ, Ντιαρά 7, Πάρκερ 31, Φερσό 5, Πιετρίς 4, Κερκσέ 2, Ντιό, Τιριάφ 13, Βάις.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Λάκοβιτς 26, Ντράγκιτς, Νεστέροβιτς 19, Σμόντις 13, Σλόκαρ 13, Κλομπουτσάρ 2, Γιαγκόντνικ 5, Ντ. Λόρμπεκ 8, Ερ. Λόρμπεκ 2.

– Να σημειωθεί ότι από την Ευρώπη οι Ελλάδα, Γερμανία, Κροατία και Σλοβενία, από την Αμερική το Πουέρτο Ρίκο, η Βραζιλία και ο Καναδάς, από την Αφρική το Καμερούν και το Κάπο Βέρντε, από την Ασία ο Λίβανος και η Κορέα και από την Ωκεανία η Νέα Ζηλανδία θα μετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι και θα διεκδικήσουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Αγώνες του Πεκίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή