Εκτός Καραϊσκάκη το άγχος…

Εκτός Καραϊσκάκη το άγχος…

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα ευρωπαϊκή περιπέτεια αρχίζει απόψε για τον Ολυμπιακό. Στο άδειο (λόγω τιμωρίας) από θεατές γήπεδο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Λάτσιο στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (ώρα έναρξης, 21.45). Ο Τάκης Λεμονής έχει ζητήσει απ’ τους παίκτες του να χαρούν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για πρώτη φορά μετά χρόνια, δεν υπάρχει πίεση στον Ολυμπιακό για διάκριση στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του Τάκη Λεμονή, σύμφωνα με την οποία ο αγώνας με τη Λάτσιο δεν είναι… τελικός για την ομάδα του, με το σκεπτικό πως το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μπορεί να κρίνει ώς ένα βαθμό την ευρωπαϊκή πορεία των Πειραιωτών: «Διάβαζα ένα άρθρο ότι το ματς είναι σαν τελικός για μας. Σίγουρα αν το δούμε μ’ αυτή τη λογική, δεν θα πάμε καλά. Αυτό που έχουμε κατορθώσει να περάσουμε είναι να πάμε ήρεμοι και να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και πρόσθεσε: «Επιπλέον, υπάρχει μια κατάσταση που δεν έχει τονιστεί πολύ. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει βάσεις να φτιάξει ομάδα με παρόν και μέλλον. Από δημοσιογραφικής πλευράς, μοιάζει με τελικό. Από τη δική μας πλευρά, σε καμιά περίπτωση. Λέμε ότι θέλουμε να ευχαριστηθούμε τα ματς κι αυτό είναι σημαντικό. Μπαίνουμε αρκετά ήρεμοι. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πάθος για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο Τάκης Λεμονής τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει πάνω στα λάθη των προηγούμενων ετών (έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά και προβλήματα στα στημένα) και θεωρεί ότι έχει βελτιωθεί. Για τη Λάτσιο πρόβλεψε ότι θα είναι η πιο δύσκολη απ’ τις τρεις ομάδες του ομίλου. Διαφώνησε δε με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και ότι δεν είναι καλή ομάδα.

Απ’ την πλευρά του, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να χαρούμε αυτό το ματς. Μέχρι στιγμής στη διοργάνωση αυτή αρχίζαμε με πίεση. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Φέτος αρχίζουμε με πιο μεγάλη ηρεμία, γνωρίζοντας βέβαια ότι ήρθαν και πολλοί καινούργιοι παίκτες στην ομάδα. Για να γνωριστούμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο χρειάζεται χρόνος προσαρμογής και γνωριμίας. Ο κόσμος αναγνωρίζει προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή