Μα πού πήγαν όλοι;..

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην υπήρχαν ούτε πολιτικοί παράγοντες ούτε πλήθος κόσμου να την υποδεχθεί, αλλά ο ενθουσιασμός δεν έλειπε στην υποδοχή της εθνικής μας ομάδας από την Ισπανία. Στο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν περίπου 70 άτομα, τα οποία αποθέωσαν τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, δείχνοντάς τους αμέριστα τη συμπαράστασή τους και την ικανοποίησή τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο 35ο Ευρωμπάσκετ. Ορεξη για δηλώσεις από τους διεθνείς δεν υπήρχε, καθώς η κούραση ήταν μεγάλη και μπροστά είχαν και ένα ταξίδι ώς τη Λαμία, όπου χθες το βράδυ αντιμετώπισαν ομάδα επιλέκτων της Α1 για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών.

Γιαννάκης: Μάθαμε πολλά

Μόνο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, προέβη σε δηλώσεις, μέσα από τις οποίες τόνισε ότι αυτή η ομάδα διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα για να έρθουν μελλοντικές επιτυχίες: «Πήραμε πολλά πράγματα από αυτό το Ευρωμπάσκετ, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Για παράδειγμα, τα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Σλοβενία είναι μια πολύ χρήσιμη εμπειρία και μια μεγάλη στιγμή. Αγωνιστήκαμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες και πήραμε σημαντικά μαθήματα. Δείξαμε ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά. Χρειάζεται και υπομονή από τον κόσμο, γιατί αθλητισμός είναι και μπορεί να υπάρξουν και δύσκολες στιγμές. Εχουμε και την ποιότητα και την ικανότητα να ελπίζουμε ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον».

Αναφερόμενος στο επίπεδο των ομάδων που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, ο «δράκος» τόνισε: «Πολλές ομάδες διεκδίκησαν μία καλή θέση στο τουρνουά. Υπήρχαν πολλές, καλές ομάδες. Πολλά πράγματα έπαιξαν τον ρόλο τους. Για εμάς το αποτέλεσμα σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά και χειρότερο».

Η Εθνική μας έχασε το χάλκινο μετάλλιο και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς, οπότε είναι υποχρεωμένη να λάβει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά. Κάτι που σημαίνει επιπλέον κούραση για τους παίκτες: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το μπάσκετ ότι πρέπει να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους, αντί να μαλώνουν. Πρέπει να βγει ένα πρόγραμμα, ώστε οι παίκτες να έχουν αρκετό χρόνο ξεκούρασης. Αν συνεργαστούμε όλοι μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο πρόγραμμα για τους παίκτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή