Παλεύουν σήμερα για Ολυμπιακούς

Παλεύουν σήμερα για Ολυμπιακούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέτυχαν χθες οι Ελληνες παλαιστές της ελληνορωμαϊκής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που γίνεται στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), και έτσι οι ελπίδες για πρόκριση αθλητών στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου μέσω αυτής της διοργάνωσης μετατέθηκαν για σήμερα, οπότε παλεύουν οι Σέργιος Σολόντκης στα 74 κιλά, Ντάντε Χαρεμπασβίλι στα 84 και Γιώργος Κουτσιούμπας στα 96. Βάσει των προγνωστικών της τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, Λίας Νικολάου, περισσότερες ελπίδες έχει ο Κουτσιούμπας.

Χθες μόνο ο Χρήστος Γκίκας στάθηκε καλά. Κατέλαβε τη 14η θέση, στους 41, με μία νίκη, επί του Αιγύπτιου Ελ Γκαραμπλί με 3-1 βαθμούς (2-0 στους γύρους), και ήττες από τον τελικό νικητή, τον Γεωργιανό Μπετινάντζε με 1-3 (1-2) και τον Φινλανδό Αλα – Χούικου με 1-3 (0-2).

Ο Ευγένιος Πεντόρετς (66 κ.) έχασε στον α΄ γύρο από τον Βορειοκορεάτη Πακ Σου Ιν με 1-3 (0-2 στους γύρους) και κατετάγη 31ος στους 42. Τέλος, ο 3ος ολυμπιονίκης της Αθήνας, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, εμφανίσθηκε «σκιά του εαυτού του» και χάνοντας από τον Κινέζο Τζία Χούα Φενγκ με 0-3 (0-2) πήρε την 37η θέση στην κατηγορία των 55 κ., στην οποία αγωνίσθηκαν 41 αθλητές.

Διασπορά των μεταλλίων υπήρξε χθες. Μόνο η Νότια Κορέα κατέκτησε δύο, αλλά κανένα χρυσό. Τ’ αποτελέσματα:

55 κ.: 1. Σοριάν Ρεϊχανπούρ (Ιράν), 2. Παρκ Εούν Τσολ (Ν. Κορέα), 3. Φρις (Σερβία) και Μανκίεφ (Ρωσία).

60 κ.: 1. Μπετινάντζε (Γεωργία), 2. Σασαμότο (Ιαπωνία), 3. Τζουνγκ Τζι Χιουν (Ν. Κορέα) και Ντιακόνου (Ρουμανία).

66 κ.: 1. Μανσούροφ (Αζερμπαϊτζάν), 2. Γκενό (Γαλλία), 3. Γκέργκοφ (Βουλγαρία) και Λέστερ (ΗΠΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή