Πιο κοντά στον στόχο του Πεκίνου η άρση βαρών

Πιο κοντά στον στόχο του Πεκίνου η άρση βαρών

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος επετεύχθη. Η ελληνική ομάδα στην πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της άρσης βαρών, που γίνεται στην Τσιανγκ Μάι (Ταϊλάνδη), συνέλεξε αρκετούς βαθμούς, που διευκολύνουν την επίτευξη του στόχου της, ο οποίος είναι να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τουλάχιστον με τέσσερις αθλητές και, αν είναι δυνατόν, με πέντε. Ο νεαρός (21 ετών) Αρθούρος Ακριτίδης κατετάγη πρώτος στο σύνολο στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας των 56 κ. με 252 κιλά, ανυψώνοντας 110 κ. στο αρασέ και 142 στο επωλέ ζετέ. Σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας στο α΄ γκρουπ, στο οποίο έχουν δηλωθεί 12 αθλητές. Αυτό σημαίνει πως η χειρότερη θέση που μπορεί να καταλάβει στο σύνολο είναι η 13η, η οποία δίνει 13 υπερπολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

«Πλησίασα τα ατομικά μου ρεκόρ (115 αρασέ – 145 ζετέ), αλλά νομίζω πως μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος, πάντως, αφού ήταν η πρώτη μου εμπειρία από παγκόσμιο πρωτάθλημα και διαπίστωσα ότι η διοργάνωση είναι πολύ πιο επαγγελματική. Δεν θυμάμαι καν πότε ξεκουράστηκα για τελευταία φορά, αλλά τουλάχιστον οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με αυτήν την εμφάνιση. Ευχαριστώ τον Χρήστο Ιακώβου, τον Βαλέριο Λεωνίδη και τον προπονητή στον σύλλογό μου, τον Αλέξανδρο Αϊβαζίδη», δήλωσε ο πρωταθλητής του Ηρακλή Καβάλας.

Τα πρώτα χρυσά μετάλλια κατέκτησε, όπως αναμενόταν, η Κίνα. Η Τσεν Σίεσια νίκησε στην κατηγορία των 48 κ., σαρώνοντας τα χρυσά. Η Ταϊλάνδη πήρε πέντε μετάλλια. Τ’ αποτελέσματα:

Σύνολο: Τσεν Σίεσια (Κίνα) 214, Μπουνπιτάκ (Ταϊλάνδη) 196, Λαοσιρικούλ (Ταϊλάνδη) 195. Αρασέ: Τσεν 96, Μπουνπιτάκ 86, Ταϊλάν (Τουρκία) 85. Ζετέ: Τσεν 118, Λαοσιρικούλ 112, Μπουνπιτάκ 110.

B Από τη σύναξη των κορυφαίων αθλητών της άρσης βαρών θ’ απουσιάσουν δύο από τους κορυφαίους. Ο Ιρανός Χοσεΐν Ρεζά Ζαντέ, «χρυσός» ολυμπιονίκης του 2000 και του 2004, κατ’ επανάληψη πρωταθλητής κόσμου και κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα +105 κιλά, και ο Ιλια Ιλιν από το Καζαχστάν, που το 2005, σε ηλικία 17 ετών, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 85 κ. και πέρυσι στα 94. Μάλιστα, το 2005 σήκωσε στο επωλέ ζετέ 216 κ., ένα περισσότερο από το ρεκόρ του τρις «χρυσού» ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα!..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή