Πισω απο τις Καμερες

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη βοήθεια των φιλάθλων

Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού η συμμετοχή τους σε έναν αγώνα χωρίς θεατές, όπως ο αποψινός με τη Λάτσιο. «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι δίχως φιλάθλους. Και αυτό το γεγονός καθιστά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αρκετά περίπλοκη», λέει σχετικώς ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Και προσθέτει: «Είναι αρκετά βαρύ για τους παίκτες του Ολυμπιακού να αγωνιστούν χωρίς φιλάθλους. Αποτελεί πλεονέκτημα για τη Λάτσιο, απ’ τη στιγμή που είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Μας βοηθάει ο κόσμος και έτσι θα είναι δύσκολο για εμάς». Ν. Ν. Γ.

Εκαναν το καλύτερο

Η 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ μπορεί να μην ικανοποιεί κάποιους, όμως ένα πρέπει να παραδεχτούν όλοι. Πως αυτή η ομάδα, στην παρούσα στιγμή, έδωσε, ό,τι μπορούσε. Οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατόν γι’ αυτή την περίοδο. Το γιατί δεν βρίσκονταν στην περσινή κατάσταση, είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας να το βρει. Ουδείς, όμως, δικαιούται ν’ απαξιώσει την εθνική ομάδα και τους παίκτες.

Ανατροπές και συγκινήσεις

Και κάτι ακόμη. Πολλοί μιλούν για εύνοια της τύχης, για τις ανατροπές των σκορ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, όμως, παύει να είναι σύμπτωση. Ούτε τύχη είναι.

Χρειάζεται λίγη προσοχή…

Θα πούμε, όμως, και το άλλο. Ανθρωποι του μπάσκετ άρχισαν, δυστυχώς, ν’ απαξιώνουν άλλα αθλήματα. Διαβάζουμε, ας πούμε, ότι έγινε το μακράν του δεύτερου κορυφαίο σε διακρίσεις ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα, γιατί την τελευταία εικοσαετία είχε συνεπή παρουσία σε τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων, αφού μετά το 1986, έλειψε μόνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 2000 («μόνο» στους τρεις από τους πέντε) και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002. Ξέρετε, τι έχει κάνει το ανδρικό πόλο; Από το 1968 κι έπειτα απουσίασε μόνο από τους Ολυμπιακούς του 1976. Και ήταν 4ο το 2004. Και, φυσικά, από το 1978 κι έπειτα η εθνική ομάδα είναι παρούσα σε όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας πάρει την 3η θέση το 2005 και την 4η το 2003. Ν. Α. Κων.

Παροιμιώδης ψυχραιμία

Ψύχραιμη ήταν η αντιμετώπιση του ισπανικού Τύπου στην ήττα από τη Ρωσία στον τελικό του ευρωμπάσκετ. Παρότι μετά την ήττα από την Κροατία στην φάση των ομίλων, οι περισσότερες εφημερίδες είχαν εκφραστεί με σκληρά λόγια για τους παίκτες του Πέπου Ερνάντεθ, χθες οι ισπανικές εφημερίδες υποδέχθηκαν την ήττα με παροιμιώδη ψυχραιμία. Η «Marca» στο πρωτοσέλιδό της ανέφερε πως: «Εχασαν αλλά κέρδισαν», η «As» περιορίστηκε στο: «Πικρό αντίο με ασημένιο για την Ισπανία», ενώ η «El Pais» απλά ανέφερε πως: «Το χρυσό εξαφανίστηκε». Σ. Δ.

Ανεκπλήρωτα όνειρα

Από την αρχή της διοργάνωσης του ευρωμπάσκετ οι Ισπανοί δήλωναν σίγουροι για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάτι που «απέδειξαν» και την Κυριακή το βράδυ, όχι, όμως, εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της διοργάνωσης. Πριν ολοκληρωθεί ο τελικός ανάμεσα στην Ρωσία και την Ισπανία, αν κάποιος επέλεγε να διαβάσει την ιστορία των Ισπανών στα ευρωμπάσκετ, θα έβλεπε ότι οι Ιβηρες στη φετινή διοργάνωση κατέλαβαν την πρώτη θέση! Ονειρα ανεκπλήρωτα… Σ. Δ.

Αυτό κι αν ήταν δώρο

Το καλύτερο δώρο πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, για τα γενέθλιά του. Ο Ολυμπιονίκης, Διονύσης Ηλιάδης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το χάρισε στον πρόεδρό του, που εκείνη την ημέρα γιόρταζε. Αυτό κι αν είναι δώρο… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή