Σε… 2008 ρυθμούς

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου φλερτάρει η Ελίνα Ανδριόλα. Η πρωταθλήτρια μας στη ρυθμική γυμναστική παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας και έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητές της. Επειτα από την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του Αγώνα Ι του ατομικού βρίσκεται στη 14η θέση του σύνθετου ατομικού με 31,975 β. Για την ολοκλήρωση απομένουν δύο όργανα (κορύνες και κορδέλα) και στα δύο πρώτα (στεφάνι και σχοινάκι) η 21χρονη γυμνάστριά μας έχει εδραιωθεί στην προνομιούχο 24άδα που θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής. Αντίθετα, αρκετά πίσω έχουν μείνει η Μορφούλα Ντώνα (50ή, 28,975) και η Ευαγγελία Γκουντρουμπή (83η, 26,600). Η χώρα μας βρίσκεται στη 13η θέση του ομαδικού.

Η Μορφούλα Ντώνα παρά τις προσπάθειές της δεν έχει καταφέρει να πείσει τους κριτές για την αξία της. Η απουσία της τόσα χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις έχει κόψει τα… νήματα επικοινωνίας με τους «άρχοντες» των αγώνων και δύσκολα θα καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Παρασκευής. Η «μικρή» της παρέας, Ευαγγελία Γκουντρουμπή, συλλέγει εμπειρίες από τη διοργάνωση, οι οποίες θα τη βοηθήσουν για το μέλλον. Στο σύνθετο ατομικό προηγούνται οι Ολγα Καπράνοβα (Ρωσία) 36,900, Βέρα Σέσινα (Ρωσία) 36,425 και Αννα Μπεσόνοβα (Ουκρανία) με 35,925 β.

Στο σχοινάκι η Ελίνα Ανδριόλα ήρθε 15η με 15,775, η Μορφούλα Ντώνα 52η με 14,525 και η Ευαγγελία Γκουντρουμπή 87η με 13,300. Στο στεφάνι η Ελίνα πλασαρίστηκε στην 13η θέση, η Μορφούλα στην 54η και η Ευαγγελία στην 86η. Οι αθλήτριές μας έμειναν εκτός των χθεσινών δύο πρώτων τελικών αλλά μετάλλιο δεν διεκδίκησε χθες ούτε η «χρυσή» ολυμπιονίκης της Αθήνας, Αλίνα Καμπάεβα (Ρωσία), καθώς βάσει της βαθμολογίας της είχε μείνει εκτός τελικών από το πρωί.

Σε… ρυθμούς ρωσικούς κινήθηκαν τα δύο πρώτα μετάλλια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της ρυθμικής. Η Βέρα Σέσινα πρώτευσε στο σχοινάκι και ήρθε δεύτερη στο στεφάνι ενώ η Ολγα Καπράνοβα πήρε χρυσό στο στεφάνι και ασημένιο στο σχοινάκι. Η Καπράνοβα στο Παγκόσμιο του Μπακού (2005) είχε κατακτήσει την πρωτιά αλλά στην Πάτρα παρέδωσε τα «σκήπτρα» στη συμπατριώτισσά της. Η Σέσινα συγκέντρωσε 18,600 βαθμούς, έναντι 18,500 της προκατόχου του τίτλου, η οποία μάλιστα είχε την κορυφαία βαθμολογία στα προκριματικά του αγωνίσματος. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ζούκοβα από τη Λευκορωσία (17,900 βαθμοί). Στο στεφάνι, η Καπράνοβα πήρε ρεβάνς με 18,450 βαθμούς, έναντι 18,250 της Σέσινα. Πίσω τους τερμάτισε με 18,175 βαθμούς η Μπεσόνοβα (Ουκρανία) ενώ της Ζούκοβα έφυγε το στεφάνι.

– Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος θα μείνει η Ουκρανή Νατάλια Γκοντούνκο. Η 23χρονη πρωταθλήτρια υπέστη υποτροπή σε παλαιότερο τραυματισμό της στο πόδι κατά την πρεμιέρα των αγώνων. Αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Ουκρανία, γιατί δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο ομαδικό αφού έμεινε μόνο με δύο αθλήτριες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή