Ερυθρόλευκα φοράει ξανά ο Καστίγιο…

Ερυθρόλευκα φοράει ξανά ο Καστίγιο…

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά δεν θα υποχρεωθεί να φοράει για πολύ ακόμη τα πράσινα της Εθνικής Μεξικού ο Νέρι Καστίγιο, όχι γιατί δεν θα παίζει με την ομάδα που είναι γνωστή και ως «τρι», αλλά γιατί το Μεξικό σκοπεύει να αλλάξει τα χρώματα της Εθνικής του.

Ο φιλόδοξος προπονητής της ομάδας, Ούγκο Σάντσες, είναι αποφασισμένος να επιφέρει μία ακόμη αλλαγή στη φυσιογνωμία της Εθνικής της κεντροαμερικανικής χώρας, επιλέγοντας το λευκό για τις εντός έδρας εμφανίσεις και το κόκκινο για τις εκτός έδρας ώστε να αποφύγει το πράσινο χρώμα. Ετσι θα επανέλθει στα ερυθρόλευκα και ο Καστίγιο.

«Δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο. Το έχω σκεφτεί από τότε που ανέλαβα την ομάδα» δήλωσε ο κ. Σάντσες. «Κατά τη γνώμη μου, η απόχρωση του πρασίνου που έχουμε στη φανέλα μας είναι εύκολο να μπερδευτεί με το χρώμα του χόρτου στον αγωνιστικό χώρο, αφού και το γρασίδι είναι πράσινο» πρόσθεσε.

«Φαίνεται δηλαδή σαν να έχουμε λιγότερους παίκτες μέσα στο γήπεδο» είπε ο εκλέκτορας του Μεξικού, θέτοντας έτσι σε εγρήγορση τους οφθαλμιάτρους στη χώρα της τεκίλας. Προφανώς θεωρεί ότι έτσι θα βρίσκουν ευκολότερα ο ένας τον άλλον οι Μεξικανοί διεθνείς στο τερέν, δεδομένου και ότι ως έθνος οι Μεξικανοί δεν είναι και οι ψηλότεροι στον κόσμο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Μεξικό αναφέρουν ότι πιθανότατα ο ομοσπονδιακός προπονητής θέλει να φορέσει η ομάδα του τα λευκά διότι αυτό είναι το χρώμα που κατά παράδοση φορά η πρώην ομάδα του στην ποδοσφαιρική του καριέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο κ. Σάντσες απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό, επιμένοντας ότι η απόφασή του οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους.

«Με απασχολεί αυτό το πρόβλημα των χρωμάτων από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής. Αυτό επιτάσσει η πείρα μου. Δεν το λέω επειδή τυχαίνει να είμαι και οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης» αντέτεινε ο Μεξικανός προπονητής.

«Είναι βέβαια γεγονός ότι το λευκό μού αρέσει ως χρώμα. Είναι ένα χρώμα που υπάρχει στη σημαία μας αλλά και το φοράει κατά σύμπτωση και η Ρεάλ. Με την αλλαγή χρωμάτων νομίζω πως θα έχουμε την εντύπωση ότι διαθέτουμε δώδεκα ή και δεκατρείς παίκτες στο γήπεδο» είπε ο κορυφαίος σκόρερ των ισπανικών γηπέδων προ εικοσαετίας, ο οποίος έχει υποσχεθεί στους συμπατριώτες του την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010!

Στο Μεξικό η είδηση έγινε δεκτή με ανάμεικτα αισθήματα, καθώς ο κόσμος έχει συνδέσει την Εθνική του με το πράσινο χρώμα που φόρεσε στα 10 τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα στα οποία συμμετείχε. Στα τρία πρώτα που είχε λάβει μέρος φορούσε μια καστανή εμφάνιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή