Ηχηρή… σιωπή στο άδειο Καραϊσκάκη

Ηχηρή… σιωπή στο άδειο Καραϊσκάκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όλα υπάρχει μια αρχή. Ετσι και ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς θεατές, λόγω της τιμωρίας που είχε επιβάλει η UEFA στους πρωταθλητές για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών του στο περσινό παιχνίδι με τη Σαχτάρ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ατμόσφαιρα στο άδειο Καραϊσκάκη ήταν… παγωμένη, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Λάτσιο. Περιμετρικά του φαληρικού γηπέδου υπήρχε περιφρούρηση για τους περίπου 500 οπαδούς των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι ήταν με τύμπανα και καπνογόνα. Πέραν των δεκάδων εκπροσώπων του Ολυμπιακού και της Λάτσιο που είχαν κάρτα εισόδου, καθώς και των εκπροσώπων Τύπου, ουδείς άλλος μπήκε στις κερκίδες. Να σημειωθεί ότι με εντολή της UEFA κλειστές ήταν οι σουίτες, ενώ το εστιατόριο του γηπέδου φιλοξένησε 40 άτομα από τον Ολυμπιακό και 20 από τη Λάτσιο.

Στο μήνυμά του στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, στάθηκε στην τιμωρία των «ερυθρολεύκων» τονίζοντας: «Δυστυχώς, η ομάδα μας στο ξεκίνημά της θα αγωνιστεί σε ένα άδειο γήπεδο και αυτό το γεγονός, εκτός του ότι στερεί από τους φιλάθλους μας τη δυνατότητα να σταθούν στο πλευρό των παικτών μας, αποτελεί και μια μαύρη σελίδα στην πολύχρονη ιστορία μας. Ελπίζω και εύχομαι αυτή να είναι η πρώτη και η τελευταία, ταυτόχρονα, φορά που όλοι όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό αντικρίζουμε ένα τέτοιο θέαμα, το οποίο, όμως, όσο σκληρό και αν είναι, θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους αυτούς που άθελα ή ηθελημένα παρεκτρέπονται και δημιουργούν προβλήματα. Πρώτο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία του Ολυμπιακού μας από τέτοια φαινόμενα και η κόσμια συμπεριφορά σε όλους τους αγώνες που δίνει η ομάδα μας».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξέφρασε την πίστη του «ότι η ομάδα μας θα προσπαθήσει και θα παρουσιάσει σε όλους τους αγώνες της το αγωνιστικό πρόσωπο που όλοι μας θέλουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή