Κοντά στον τελικό η Ανδριόλα

Κοντά στον τελικό η Ανδριόλα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ήχους του «Μινόρε της Αθήνας» χόρεψε η Ελίνα Ανδριόλα και «έκλεψε» την παράσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που συνεχίζεται στην Πάτρα. Η 21χρονη γυμνάστρια μόνο εάν… αυτοκτονήσει θα χάσει την πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού, καθώς απομένει μόνο η κορδέλα και βρίσκεται στην 12η θέση (προκρίνονται οι 24). Στις κορύνες ήρθε 7η (16,325) αλλά δύσκολα θα διατηρήσει αυτή τη θέση, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί οι Ρωσίδες. Καλές ήταν και οι εμφανίσεις των άλλων αθλητριών μας. Η Μορφούλα Ντώνα χόρεψε στους ρυθμούς του «Mixed», βαθμολογήθηκε με 14,275 (30ή) και έφτασε σε άθροισμα 43,250 βαθμών στο σύνθετο ατομικό (52η). Εξάλλου, η Ευαγγελία Γκουντρουμπή, που εκτέλεσε το πρόγραμμά της υπό τους ήχους του «Ethnic Collection», πήρε 13,875 βαθμούς (38η) είναι στην 76η στο σύνθετο ατομικό με 40,475 βαθμούς. Η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση στο ομαδικό, ενώ προηγείται η Ρωσία.

«Στόχος μου ήταν από την αρχή να βάλω τα δυνατά μου και να πηγαίνω κάθε μέρα και καλύτερα. Σήμερα είχα περισσότερο άγχος από ό,τι χθες, αφού τόσο το πρόγραμμα και όσο και τη χορογραφία τα παρουσίασα για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση. Είμαι ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου, ωστόσο περίμενα κάτι παραπάνω στη βαθμολογία. Πιστεύω ότι με βάση τις τρεις βαθμολογίες που έχω πάρει μέχρι τώρα, έχω ήδη προκριθεί στην 24άδα του τελικού του σύνθετου ατομικού. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα περάσω, επίσης, σε τουλάχιστον ένα τελικό οργάνου. Ισως τα καταφέρω στις κορύνες, παρότι και στο στεφάνι ήλπιζα σε πρόκριση, χωρίς τελικά να συμβεί», υπογράμμισε η Ελίνα Ανδριόλα.

Μπορεί οι Ελληνίδες να συγκεντρώνουν τα περισσότερα χειροκροτήματα, τον θαυμασμό, όμως, του κοινού τον κερδίζουν οι Ρωσίδες. Οι όμορφες γυμνάστριες επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους και στην κορδέλα. Οι Βέρα Σέσινα (18,475), Αλίνα Καμπάεβα (18,350) και Εβγκένια Κανάεβα (18,100) πήραν τις τρεις υψηλότερες βαθμολογίες. Η Καμπάεβα εξασφάλισε την πρόκριση για τον σημερινό τελικό του αγωνίσματος, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ατομικό επίπεδο στη διοργάνωση. Η βαθμολογία στο σύνθετο ατομικό: 1η Βέρα Σέσινα (Ρωσία) 54,900, 2η Ινα Ζούκοβα (Λευκορωσία) 53,075, 3η Αλίνα Καμπάεβα (Ρωσία) 52,975, 12η Ελίνα Ανδριόλα 48,300, 52η Μορφούλα Ντώνα 43,250, 76η Ευαγγελία Γκουντρουμπή 40,475.

Η είσοδος στο ΕΑΚ «Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος» θα είναι ελεύθερη για τα άτομα με αναπηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή